De iPhone 7 VS de Samsung galaxy s8


Al jaren lang concurreren de twee grootste smartphone merken met elkaar: Samsung en Apple. Welke smartphones zijn mooier? Welke zijn beter? iOS of Android?
Nu hebben Samsung en Apple allebei twee toppers op de markt gebracht: de iPhone 7 en de Samsung galaxy S8. Ook bij deze smartphones twijfelen veel mensen welke beter is. Wij vergelijken de twee telefoons met elkaar om voor een beetje duidelijkheid te zorgen.

De iPhone 7

De iPhone 7 werd in september 2016 onthuld. De mobiel is een klassieke Apple smartphone in een nieuw jasje; het design is nauwelijks aangepast.
Maar wel in de specificaties zien we enorme verbeteringen. De batterijduur, camera en snelheid zijn beter dan ooit. De iPhone 7 komt met nog iets nieuws: de 3D touch. Hiermee kun je sneller bepaalde functies van een app selecteren of activeren.
De iPhone 7 draait standaard op iOS 10. Apple staat al algemeen bekend om de goede beveiliging van de apparatuur, maar de iPhone 7 met iOS 10 heeft Android nog nooit zo overtroffen.
De iPhone heeft een 12 megapixel camera, die bij de iPhone 7 plus een dubbele lens heeft zodat hij extra ver in kan zoomen. Verder heeft de iPhone 2GB werkgeheugen en is daarmee de snelste iPhone ooit.
Enige kritiek op de iPhone 7 draait om het feit dat de mobiel maar één port heeft, waar zowel de koptelefoon als de oplader in moeten. Je kunt dus geen muziek luisteren terwijl je muziek aan het luisteren bent met een koptelefoon in of andersom.

galaxy s8

De Samsung galaxy s8

In april 2017 kwam de Samsung galaxy s8 uit, en bracht iets geheel nieuws met zich mee: de infinity display. Het scherm neemt bijna de hele mobiel in beslag, waardoor je veel ruimte op het scherm zelf hebt. Bij de Samsung galaxy s8 plus heb je een nog groter scherm.
De Samsung galaxy s8 heeft 4GB werkruimte. Maar als we op een wat langere termijn kijken wordt de galaxy s8 sneller langzaam dan de iPhone 7, omdat de beveiliging van de iPhone simpelweg beter is.
De mobiel draait op Android 7.0 en heeft ook een 12 megapixel camera, maar geen verbetering voor het inzoomen zoals de iPhone 7 die heeft. De camera aan de voorkant is overigens wel enorm verbeterd.

De Samsung galaxy s8 kan vergeleken met zijn voorganger, de galaxy s7, meer aan. Toch verkiezen wij de iPhone 7 boven de Samsung galaxy s8. Dit komt vooral door de veiligheid, de looks en de verbeterde zoomlens.
Maar al met al zijn het beiden sterke smartphones.

Relevante berichten

Comments are closed here.