Iphone geschiedenis


De “iGeschiedenis” van de iPhone

Apple is verreweg de best verkopende elektronica producent. Apple staat natuurlijk bekend om het appel-logo. Waar Apple een van de besten in is, is de goede beveiliging van de apparatuur.
Een van de bekendste Apple producten is de iPhone. Deze smartphones zijn kwalitatief goed en zijn ook nog eens heel mooi. Apple behaalt elk jaar keer op keer succes met het uitbrengen van een nieuwe versie van de iPhone.
Maar hoe kan het dat de iPhone elk jaar zo’n succes behaalt? Hoe is Apple uitgegroeid tot een wereldproducent?

De oprichting van Apple

Op 1 april 1976 is Apple, toen nog Apple Computer Inc., opgericht. Dit gebeurde in Californië door o.a. de bekende Steve Jobs. Steve Jobs zelf heeft het logo en de naam van Apple bedacht, en heeft door de jaren heen dan ook veel betekent voor het algemene design van de Apple producten. In 1977 brak Apple internationaal gelijk door met het introduceren van de Apple 2, een pc met een externe harde schijf. Sinds dien begon het bedrijf met het opbouwen van een steeds groter marktaandeel.
Steve Jobs werd in 1985 afgezet als CEO, maar keerde in 1997 weer terug. In 2011 overleed Jobs echter aan alvleesklierkanker.

apple iphone 2g

De eerste iPhone en zijn opvolgers

Op 29 juni 2007 kwam de eerste iPhone uit: de iPhone 2G. Deze iPhone draait op de eerste versie van het IOS-systeem. De iPhone 2G woog 135 gram, wat al heel weinig was voor die tijd. De iPhone had nog geen camera aan de voorkant en had een maxmimum opslag vab 16GB.
De opvolger van de iPhone 2G was de iPhone 3G, die uitgegeven werd in 2008. Ook deze iPhone werd toegewezen aan de eerste generatie. De iPhone 3G werd in 2008 verkocht in meer dan 80 landen. Apple begon door te breken in de smartphone industrie.
Na de iPhone 3G kwam de iPhone 3GS uit, die o.a. in Nederland een groot succes behaalde. De iPhone 3GS is ongeveer twee keer zo snel als zijn voorganger, en had een aantal nieuwe functies (zoals een ingebouwd kompas en de voice control).
Met de iPhone 4 die in 2010 uitkwam bracht Apple een heel nieuw idee de wereld in: de selfiecamera. Hiermee werd gelijk het videobellen via FaceTime geïntroduceerd. Met de iPhone 4 kwam ook de witte variant van de Apple smartphones te koop. De 4S is de opvolger van de iPhone 4, die sneller is en betere specificaties heeft. Zo heeft de iPhone 4S als eerste iPhone een maximale opslag van 64GB.
In 2012 kwam de iPhone 5 uit, die een hoger en dunner scherm heeft gekregen. Ook heeft de iPhone 5 een snellere processor dan de iPhone 4 en 4S. Verder werd IOS 6 samen met de iPhone 5 gelanceerd en was de iPhone 5 de eerste iPhone met toegang tot 4G netwerk. De iPhone 5S kwam een jaar later uit en heeft betere specificaties dan de 5, maar introduceerde daarnaast ook de gouden en zilveren iPhone variant.
In 2014 werd de iPhone 6 op de markt gebracht, die als eerste iPhone een opslagruimte van 128GB kan hebben. De iPhone 6 is groter en dunner dan de iPhone 5 en 5S. Ook bracht de iPhone 6 de ‘plus’ variant met zich mee, dit is een nog grotere versie van de iPhone 6. Na de iPhone 6 werd de 6S gelanceerd, die sneller is en een betere camera heeft.

iphone 7 specificaties

Inmiddels is de iPhone 7 op de markt gebracht, die heel wat kritiek heeft moeten verdragen vanwege het weglaten van de audiopoort. Het is op de iPhone 7 niet meer mogelijk muziek te luisteren en de telefoon op te laden tegelijk. De Apple oordopjes en de lader gaan allebei in de zelfde opening.

Toch blijft de iPhone een kwalitatief uitstekende smartphone, die vooral uitblinkt vanwege zijn goede beveiliging. Binnekort kunnen wij de iPhone 8 verwachten.

Relevante berichten

Comments are closed here.