iPhone 8 nu ook op te laden via USB-C lader


De iPhone 8 is een van de populairste mobiele toestellen tegenwoordig en er vinden dan ook continu vernieuwingen plaats die het gebruik van het apparaat eenvoudiger moeten maken. Een van de laatste innovaties is de mogelijkheid om het apparaat ook met een USB-C oplader opgeladen zal kunnen worden, wat voorheen nog niet mogelijk was. Andere merken pasten deze manier van opladen reeds bij hun toestellen toe, en Apple lijkt die innovatie nu ook te benutten bij de iPhone 8.

Eerdere geruchten lieten vermoeden dat het merk, Apple, de nieuwe oplaadmethode niet mogelijk zou maken maar daar blijkt nu verandering in te zijn gekomen. Ook snelladen zou door het systeem ondersteund worden. Wat meer informatie over deze uitbreiding en welke voordelen het biedt voor alle gebruikers van de iPhone 8, is hier wel op zijn plaats.

Je iPhone 8 via USB-C opladen

Het is al sinds het begin van dit jaar bekend dat de iPhone 8 opladen met USB-C vanaf nu ook mogelijk zal zijn. Op dat moment ging het echter de ronde dat het toestel zonder iPhone 8 oplader verkrijgbaar zou zijn en dat er zelfs geen oplaad plaatje voor draadloos opladen bijgeleverd zou worden. Momenteel blijkt echter dat dat wel het geval zal zijn, althans volgens Blayne Curtis, Barclays-analist.

De iPhone 8 opladen met USB-C

De verpakking van de iPhone 8 bevat volgens bronnen immers een 10W-adapter en USB-C aansluiting. Ook beschikken zowel de iPhone 8 oplader als de mobiele telefoon zelf over een chip; dezelfde die ook in de 10,5 inch iPad Pro verwerkt zit.

Apple biedt momenteel nog een Lightning-to-usb-cable in het laaddoosje maar deze zal dus al gauw vervangen worden door een USB-C kabel om snelladen mogelijk te maken met de nieuwe oplader.

De iPhone 8 via USB-C snelladen, de laatste vernieuwing bij Apple

De mogelijkheid om je iPhone 8 snel op te laden met deze USB-C iPhone oplader is meer dan welkom bij de productreeks. Andere bedrijven en merken passen deze vorm van opladen immers al lang toe bij hun toestellen. De vernieuwende manier van opladen maakt het mogelijk om sneller weer gebruik te kunnen maken van je toestel bij een lege batterij. Dat gebeurt bij iPhones immers momenteel nog altijd trager dan bij andere merken. Als je accu dus leeg is en je snel weer gebruik wil kunnen maken van je iPhone, dan is deze oplader de oplossing.

Draadloos opladen zou vervolgens een andere uitbreiding zijn binnen de mogelijkheden met de iPhone 8. Hierbij zou je gewoon de smartphone op een soort van plaatje moeten leggen, waarna het toestel vanzelf wordt opgeladen. Kabels en snoeren komen er hierbij niet meer aan te pas, en dat maakt het opladen van je toestel natuurlijk zoveel aangenamer.

Relevante berichten

Comments are closed here.