eerste generatie iphone

5 argumenten waarom de eerste iPhone zo bijzonder is


De eerste generatie iPhone toestellen is onder liefhebbers van smartphones een gewild gadget. Als er een gave smartphone is die je als telefoonliefhebber in bezit móét hebben dan is het wel een Apple iPhone toestel van de eerste generatie. De allereerste iPhone werd op 9 januari 2007 door Steve Jobs gepresenteerd. Een dag om nooit meer te vergeten voor de echte fans, want de toen geïntroduceerde mobiele telefoon was meer dan speciaal. Maar wat maakt de eerste iPhone nu zo bijzonder? Waarom is dit model niet te overtreffen? We hebben vijf argumenten op een rijtje gezet om juist dit telefoonmodel aan te schaffen!

1. Een telefoon die de wereld heeft veranderd

Net als de computer van MacIntosh in 1984 en de iPod uit 2001, geldt de eerste generatie iPhone uit 2007 als een apparaat die de wereld daadwerkelijk veranderd heeft. Uniek is dat de iPhone van Apple drie verschillende apparaten in één model verenigde, namelijk een iPod, een computer en natuurlijk een telefoon. Een veelzijdig apparaat zonder toetsenbord, dat was uniek in de geschiedenis van de elektronica!

2. Wie de eerste iPhone in bezit had, viel op!

Het bijzondere aan de allereerste iPhone uit de geschiedenis was het feit dat deze in België, Nederland en Luxemburg aanvankelijk niet direct verkrijgbaar was. Je moest er echt moeite voor doen om een exemplaar in bezit te krijgen: eentje ophalen bij de oosterburen in Duitsland of iemand een toestel laten meenemen uit de Verenigde Staten.

3. De introductie van streamingdiensten voor muziek

Een van de grote revoluties waar de iPhone uit 2007 een bijdrage aan heeft geleverd, is het mondiaal en overal kunnen streamen van muziek via een smartphone. De iPhone vormde een stimulans voor programmeurs en muziekdiensten om apps te ontwikkelen en te verbeteren om muziek mee te downloaden. Zonder die allereerste Apple iPhone waren deze ontwikkelingen zonder twijfel een stuk trager verlopen.

4. Een prima investering voor de toekomst

Wie de eerste generatie iPhone in bezit heeft, investeert slim. De geschiedenis heeft aangetoond dat unieke elektronische apparaten in de loop der jaren enorm veel waard worden. Wil je later jouw (klien)kinderen een waardevol erfstuk geven, dan is de iPhone uit 2007 een prima keuze!

5. Een baanbrekend design

Het design van de iPhone mag tijdloos genoemd worden. Latere nieuw modellen van iPhones zijn qua ontwerp nog steeds gebaseerd op dat allereerste gave model uit 2007. Kijk bijvoorbeeld eens naar de iPhone 5: die lijkt op een platte iPhone uit 2007!

Relevante berichten

Comments are closed here.