macbook en iphone synchroniseren

5 manieren waarop MacBooks en iPhones worden gesynchroniseerd om het leven gemakkelijker te maken


Sind ik mijn MacBook Pro heb vervangen voor de Huawei MacBook X Pro, ben ik een hele reeks functies gaan missen. En de meeste komen voort uit het ontbreken van een danspartner op mijn iPhone.

Dit irriteert me constant, de hele dag door, of ik nu tijd en moeite besteed aan het verzenden van afbeeldingen van mijn iPhone naar de pc, of dat ik mijn smartphone moet gebruiken voor al mijn whatsapp berichten en telefoongesprekken.

Zelfs doorgewinterde Mac-bezitters zullen verrast zijn door hoeveel synergie tussen apparaten plaatsvindt, dus heb ik een gids samengesteld over hoe Apple’s producten beter werken als ze samen worden gebruikt.

AirDrop-bestandsoverdrachten

Elke keer dat ik iets van mijn iPhone op de MacBook wil openen, moet ik een proces vol wrijving doorlopen. Of het nu gaat om het maken van een nieuwe e-mail om alleen een link te verzenden of het uploaden van filmbestanden naar Dropbox, het proces duurt ongeveer twee tot drie keer zo lang als wanneer ik mijn MacBook Pro zou gebruiken. Delen met de MacBook is net zo eenvoudig als op mijn eigen gezicht tikken, dat als een pictogram op het deelblad in elke door AirDrop ondersteunde iPhone-app verschijnt. Als ik deze actie met een pc uitvoert, moet ik apps doorlopen, mijn eigen naam typen en wachten tot er een overdracht plaatsvindt.

Automatische fotosynchronisatie

Over hoe de Mac moeiteloos aanvoelt, ik ben verbaasd dat Google Photos (de platform-agnostische service die ik ben gaan gebruiken als alternatief voor iCloud-fotobibliotheek) geen native Windows-app heeft. Toen ik op mijn Mac zat, werden afbeeldingen die ik op mijn telefoon had gemaakt, gewoon weergegeven in de app Foto’s. Nu is het een kwestie van een webbrowser openen en naar photos.google.com navigeren en wachten tot de afbeeldingen op afstand zijn geladen. Het is niet het grootste verschil, maar die extra pauze is absoluut vervelend.

Kopiëren en plakken op verschillende apparaten

Jongleren met je iPhone en Mac hoeft dankzij het universele klembord geen gedoe te zijn. Met deze functie, die is geïntroduceerd in macOS Sierra, kun je tekst of een afbeelding op het ene iOS- of mac OS-apparaat kopiëren en in een ander plakken. De enige problemen doen zich voor als u niet aan alle vereisten heeft voldaan. Elk apparaat moet dezelfde Apple ID hebben en Bluetooth en wifi moeten zijn ingeschakeld in de instellingen van elk apparaat. Ten slotte moeten uw apparaten zich dicht bij elkaar bevinden (dus niet in verschillende kamers).

Instant hotspot

Van je iPhone een mobiele hotspot voor je laptop maken is netjes, maar Apple maakt het een stapje beter. Vanaf het moment dat u uw hotspot-modus inschakelt, wordt automatisch toegang verleend aan alle MacBooks waarbij u met dezelfde Apple ID bent aangemeld.

Wil je een Macbook uitproberen? Je kan simpelweg een Macbook huren bij Flex IT Rent om Apple voor een korte termijn uit te proberen. Naast Macbooks kun je hier ook een computer huren of andere ICT benodigdheden.

Apple Pay via Touch ID of Face ID

Terwijl degenen die MacBook Pro’s met Touch Bar bezitten de Touch ID-sensor kunnen gebruiken om hun identiteit te verifiëren voor Apple Pay-aankopen, tasten de rest van ons niet in het duister. Zolang je een iPhone met Touch ID (of een Apple Watch) hebt, kun je ook gemakkelijk afrekenen met Apple Pay. Zolang je Safari als browser gebruikt, zie je Apple Pay nog steeds als betaalmethode bij het afrekenen. Als je deze betaalmethode selecteert, verschijnt er een authenticatie bericht op de iPhone waarin je wordt gevraagd Touch ID of Face ID (op de iPhone X) te gebruiken om de transactie te voltooien.

Relevante berichten

Comments are closed here.