5 tips die ervoor zorgen dat jouw iPhone langer meegaat


iphone hoesje

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je iPhone en om je daarbij te helpen hebben we 5 tips voor je op rij gezet. Met deze tips gaat jouw iPhone langer mee, kan jij er langer van genieten en ben je verzekerd van een optimale levensduur.

Tip 1: Gebruik enkel de officiële oplader

Soms gaat de oplader van de telefoon stuk. Het is in zo een geval misschien verleidelijk om een goedkope oplader te kopen in plaats van de meestal duurdere officiële opladers. Als je echter lang van je iPhone wil genieten is het aan te raden enkel de officiële opladers te gebruiken. De oplader is speciaal ontwikkeld voor jouw telefoon en andere opladers hebben soms een ander wattage wat snel voor problemen zorgt. Namaak producten voldoen vaak niet aan de Europese norm en kunnen kortsluiting veroorzaken waardoor je telefoon kapot gaat.

Tip 2: Koop een hoesje

Iedereen is natuurlijk voorzichtig met zijn of haar telefoon, jij natuurlijk ook. Echter, je telefoon kan wel eens een val maken ook als je er voorzichtig mee omgaat. Een telefoonhoesje biedt extra bescherming tegen vallen en krassen, je telefoon is met een hoesje beschermt en blijft langer mooi. Bij Diam Telecom koop je gemakkelijk een kwalitatief hoogwaardig iPhone hoesje. Bijvoorbeeld het transparante iPhone 8 hoesje of een ander iPhone hoesje. 

Tip 3: Laad pas op als je telefoon leeg is

Een telefoon met een lege batterij is natuurlijk erg vervelend. Als het even kan laden we ze op zodat we altijd een redelijk volle batterij hebben. Wil jij echter lang kunnen genieten van je telefoon is het beter om te wachten tot de telefoon leeg of bijna leeg is voordat je hem oplaad. Hierdoor blijft je batterij langer goed en kan je langer van je telefoon genieten.

Tip 4: Houd de software-updates bij

De software van je telefoon krijgt geregeld een update, met de updates blijf je beschermt tegen inbraak en worden fouten uit de telefoon gehaald. Zorg ervoor dat je telefoon altijd ‘up to date’ is, hierdoor gaat deze langer mee.

Tip 5: Sla dingen op in de cloud

Een veel voorkomend probleem is dat de telefoon op den duur steeds minder snel werkt. Het geheugen raakt vol, de telefoon loopt vast en op een bepaald moment doet de telefoon helemaal niets meer. Apple biedt helaas niet de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met behulp van sd-kaarten. Wat je wel kan doen is gemakkelijk dingen opslaan (zoals foto’s en video’s) in de cloud, hierdoor houd je geheugen vrij voor een goede werking van de telefoon. 

Relevante berichten

Comments are closed here.