langer doen met je iphone batterij

7 Tips om langer te doen met je iPhone batterij


Smartphones zijn niet weg te denken als onze handige hulp bij het controleren van e-mail, foto’s uploaden op social media, film kijken en zelfs je te helpen navigeren door het verkeer. Gezien dit alles, is het niet raar als je telefoon het opgeeft na een dag intensief gebruik. Daarom een paar goede tips voor het voorkomen van een lege iPhone batterij:

1. Schakel de energiebesparende modus in.

Apple heeft eindelijk naar de klaagzang van de gebruikers geluisterd en de Low Power-modus geïntroduceerd als onderdeel sinds de iOS 9-update. Het schakelt automatisch e-mail ophalen, Sire, automatische downloads, achtergrond app-vernieuwing en enkele visuele effecten uit. Deze programma’s zorgen er voor dat de iPhone batterij snel leeg raakt. Handmatig kun je het elk moment inschakelen via instellingen.

2. Zet het geluid zachter, helpt ook met het langer doen van je iPhone batterij.

Het gebruik van oortjes in plaats van de luidspreker vermindert aanzienlijk het batterijgebruik, ga naar: Instellingen> Muziek en begrens je volume en schakel de EQ uit. Het bespaart net genoeg kracht om die laatste boodschap toch nog te kunnen versturen.

3. Schakel iCloud uit, deze achtergrond gebruiker zorgt ervoor dat je iPhone batterij snel leeg raakt.

O, zo handig die automatische back-up voor het opslaan van foto’s die je niet kwijt wil raken. Helaas, zoals al die handige programma’s zijn het ware batterij slurpers. Een van de vele redenen hiervan is dat veel apps een automatische back-up hebben, dus als je niet alles in de cloud nodig hebt, zorg dan dat alles wat je niet gebruikt is uitgeschakeld, doe dat onder: Instellingen> iCloud.

4.Stop overdreven meldingen.

Elke melding komt niet ten goed bij het langer doen van je iPhone batterij. Het apparaat maakt een check-up van iedere app van vijf tot tien seconden lang, wat ook de levensduur van de batterij vijf tot tien seconden kost. Constant Twitter vermelding, nieuwe e-mail, game-alerts, Facebook-likes en meer, het is niet moeilijk om 50 meldingen te verzamelen, wat neer komt op vier tot wel acht minuten minder batterijvermogen. Schakel de externe apps uit door te gaan naar: Instellingen> Meldingen en blader door de lijst om de waarschuwingen per app handmatig te weigeren.

5. Maak zo min mogelijk gebruik van mobiel internet

Probeer zoveel mogelijk wifi te gebruiken in plaats van mobiel internet, omdat het volgens Apple minder stroom verbruikt dan met een mobiele verbinding.

6. Verminder je schermhelderheid zorgt ervoor dat je batterij minder snel leeg raakt dan welke andere functie ook.

Een gedimd scherm heeft onmiddellijk effect. Handig die automatische helderheid, maar voor dagelijks gebruik, schuif hem dan naar de laagste instelling die leesbaar is.

7. Update naar iOS 11

En als laatste van de tips voor het voorkomen van een lege iPhone batterij, als je iPhone dit ondersteunt, update dan naar iOS 11, deze beschikt over nog betere functies voor energie beheer. Controleer regelmatig op nieuwe updates door te gaan naar: Instellingen> Algemeen> Software-update.

Relevante berichten

Comments are closed here.