iPhone SE 2

Alles wat je moet weten over de iPhone SE 2


Met de coronacrisis die nog volop woedt, is het nog even wachten op de precieze releasedatum. Maar dat hij eraan komt, staat vast: de nieuwe iPhone SE 2. Ontdek waarin hij verschilt van zijn voorgangers en wat hij jou te bieden heeft.

Het gaat om een nieuw toestel met zijn eigen specificaties. Maar zoals het spreekwoord zegt: never change a winning team. Daarom zullen een aantal vertrouwde ingrediënten ook in dit nieuwe toestel hun opwachting maken. De iPhone SE 2 zal waarschijnlijk dezelfde behuizing hebben als een oude bekende iPhone: de iPhone 8.

De naam van het toestel kan wat verwarring veroorzaken. Want waar velen het hebben over de iPhone SE 2, begint ook de naam iPhone 9 alsmaar vaker op te duiken. En dat hoeft niet te verbazen, want we hebben het hier wel degelijk over de gedoodverfde opvolger van de iPhone 8. Hoe je hem ook noemt, de iPhone SE 2 herbergt een aantal specificaties die de moeite waard zijn om ze te ontdekken. We bespreken de belangrijkste.

Design: bekende degelijkheid

De iPhone SE 2 zal meteen vertrouwd aanvoelen, want Apple kiest opnieuw voor het ontwerp dat ook de iPhone 8 al kenmerkte. De afmetingen zijn vrijwel identiek, de afgeronde randen zijn weer van de partij en de thuisknop vind je aan de voorkant van het toestel. Geen veegbewegingen dus, maar een eenvoudige bediening met de knop en Touch ID. De achterkant van het toestel is van glas, maar rond de cameralens wordt dat waarschijnlijk wat matter afgewerkt. Samengevat: De iPhone SE 2 zal waarschijnlijk dezelfde behuizing hebben als een oude bekende iPhone: de iPhone 8.

Zo ziet het scherm eruit

Het 4,7-inch scherm zal opnieuw van de partij zijn, net zoals bij de iPhones 6 en 7. En technieken zoals True Tone zorgen er ook bij de iPhone SE 2 voor dat de kleuren zich aanpassen aan de omgeving. Geen notch, maar wel bredere schermranden dan je bij de nieuwste modellen tot nog toe zag. De schermresolutie zelf is nog een goed bewaard geheim. Maar hoogstwaarschijnlijk kiest Apple hier voor dezelfde waarde als bij de iPhone 8. Geen OLED-scherm, maar wel een LCD-scherm. Een bewuste keuze om de kostprijs te drukken.

Een alternatieve piste is de introductie van een iPhone SE 2-Plus. Die introduceerde Apple destijds ook voor de iPhone 8.

Met dit 4,7-inch scherm slaat Apple een goede weg in. Want het voelt vertrouwd aan en is voor vele mensen de perfecte afmeting. Een verbetering als je vergelijkt met de iPhone SE. Die had een 4 inch-scherm, wat niet alleen kleiner is, maar ook minder geschikt voor iOS dat de afgelopen jaren erg evolueerde.

Bron: OnLeak

A13-chip voor nog meer snelheid

Met de iPhone SE 2 zet Apple een heuse stap vooruit qua snelheid. Daar zit de A13-chip voor heel veel tussen. Het is de nieuwste en snelste chip die je een razendsnelle ervaring bezorgt en bovendien nog jaren mee kan dankzij de vele updates die nog geruime tijd zullen volgen. Geen betere manier om vandaag al mee te zijn met de ontwikkelingen van morgen.

Eén camera

De iPhone SE 2 telt vermoedelijk maar één camera. Die laat toe om bijzondere mooie beelden te maken. Maar een telelens of ultragroothoeklens hoef je dus niet te verwachten. Dankzij de A13-chip en de hoge rekenkracht van het toestel mag je een reeks verbeteringen verwachten. Die kunnen ertoe leiden dat je ook portretfoto’s van mensen kunt maken.

Voor wie?

Meer mensen doen upgraden naar een nieuw model. Dat doel wil Apple bereiken met de introductie van de nieuwe iPhone SE 2. Daarbij focust het bedrijf vooral op mensen die nu nog een toestel gebruiken waarop ze geen iOS13 kunnen installeren. De iPhone SE 2 biedt het perfecte antwoord: het is een toestel dat lang meegaat, maar niet hoeft uit te pakken met de nieuwste technologie. De doelgroep bij uitstek? Gebruikers van een iPhone 6 of ouder. Of mensen die nu een iPhone SE in huis hebben.

Betaalbare kwaliteit

Apple kiest ervoor om de iPhone SE 2 in de markt te zetten als een relatief betaalbaar model. Omdat hij de gedoodverfde opvolger is van de iPhone 8, moet hij zich op een gelijkaardig prijsniveau bevinden. De iPhone 8 vind je voor 539 euro in de winkelrekken. Daarom zal de prijs van de iPhone SE 2 vermoedelijk schommelen tussen 450 en 500 euro. En zo mag hij zich meteen de voordeligste iPhone in het assortiment noemen.

Relevante berichten

Comments are closed here.