Besparen op je mobiele abonnement


Makkelijk aan een nieuwe telefoon komen na 1-2 jaar klinkt als een goede deal. Je neemt een abonnement en je betaalt een vast bedrag per maand. Maar dit kan best duur uitpakken, in veel gevallen kan een abonnement veel duurder zijn dan een los toestel met een sim-only kaart. Hoe bespaar je het beste in de maandelijkse kosten?

Welk abonnement moet je nemen?

Ook al is het makkelijk om per maand te betalen en lijkt het zo minder geld, als je in 1x betaald ben je altijd veel goedkoper uit om een toestel te kopen. Wil je veel bellen, smsen en internetten dan is een abonnement daarentegen wel de goede optie. Doe je deze zaken je weinig, dan is een sim-only de betere optie. Zo heb je Telfort Sim Only, waar je al start met een bedrag van €7,50 per maand. Dat is een stuk goedkoper dan wanneer je de toestelprijs moet meenemen in de maandelijkse kosten, zeker bij een meerjarig contract.

Wat heb je echt nodig in een abonnement?

Een abonnement waarin alles onbeperkt is voor gebruik klinkt leuk, maar heb je dat echt allemaal nodig? Bellen en berichten sturen kan je net zo makkelijk via internet doen. Zo kan je dus makkelijk de andere twee onderdelen uit je abonnement schrappen. Dan heb je enkel een internet abonnement nodig en je bent klaar. Je kunt dit ook een stap verder nemen en bijvoorbeeld alleen via wi-fi op internet gaan, bellen en/of berichten sturen en je mobiele internet enkel gebruiken buiten de deur. Zo heb je opeens een stuk minder mb’s in verbruik, wat betekent dat een goedkopere sim-only al makkelijk voldoet.

Welke telefoon heb ik nodig?

De beste en nieuwste telefoon die net uit is wil je erg graag hebben! Maar ga eens na of je het eigenlijk echt nodig hebt. Vele functies kunnen de wat oudere en/of langzamere telefoons ook grotendeels. Heel veel dagelijkse zaken als e-mails versturen, whatsappen of browsen is al makkelijk uit te voeren met budget telefoons. Kies bijvoorbeeld niet voor een duur abonnement met een toptoestel zoals de nieuwste Iphone X, maar ga voor de Iphone 7! Je bespaart veel geld per maand en een toestel gaat qua prijs redelijk snel omlaag. Daarbij biedt die Iphone 7 ook alles wat je nodig hebt voor dagelijks gebruik met een vertrouwd systeem. Het zijn de zaken als een betere, duurdere camerasensor en een groter beeldscherm met OLED panelen die de prijs omhoog gooien bij veel toestellen.

Relevante berichten

Comments are closed here.