De iPhone 13 versus de iPhone 14, wat te kiezen?


De iPhone 14 kwam vorig jaar uit en is een van de nieuwste iPhones van Apple en volgt de iPhone 13 uit 2021 op, maar hoe verschillend zijn de twee opeenvolgende iPhone-generaties?

iPhone 13 versus iPhone 14-functie

In 2021 onthulde Apple de ‌iPhone 13‌ als opvolger van de populaire iPhone 12, met verbeterde camera’s aan de achterzijde, een langere batterijduur, de A15 Bionic-chip en meer. Van de apparaten die goedkoper zijn dan de “Pro”-modellen, maar met meer functionaliteit dan de goedkope iPhone SE, zal de ‌iPhone 14‌ waarschijnlijk de meest populaire optie zijn onder klanten.

Aangezien de ‌iPhone 13‌ en ‌iPhone 14‌ de overgrote meerderheid van hun functies delen en hetzelfde ontwerp hebben, moet je dan overwegen om bij de ‌iPhone 13‌ te blijven om geld te besparen? Dit artikel helpt bij het beantwoorden van de vraag hoe je kunt beslissen welke van deze twee ‌iPhone‌-modellen het beste bij jou past, en dient als een manier om duidelijk de verschillen te zien die de ‌iPhone 14‌ met zich meebrengt.

De iPhone 13 en iPhone 14 vergelijken

De ‌iPhone 13‌ en ‌iPhone 14‌ hebben beide dezelfde schermgrootte, 5G-connectiviteit, een A15 Bionic-chip en ontwerp. Desalniettemin biedt de ‌iPhone 14‌ nog steeds een aantal upgrades, zoals een extra GPU-kern, Emergency SOS via satelliet, de Photonic Engine en Action Mode.

Overzicht

iPhone 13:

4-core GPU (A15 Bionic)

4 GB geheugen

Bluetooth 5.0

Systeem met twee camera’s

12 megapixel hoofdcamera met ƒ/1.6 diafragma

12 megapixel camera aan de voorzijde met ƒ/2.2 diafragma

Cinematic-modus voor het opnemen van video’s met geringe scherptediepte (1080p bij 30 fps)

Batterijduur tot 19 uur tijdens het afspelen van video’s

Dikte van 7,65 mm

Weegt 174 gram

eSIM optioneel

Nood-SOS

Verkrijgbaar in groen, roze, blauw, rood en enkele andere kleuren

iPhone 14:

5-core GPU (A15 Bionic)

6 GB geheugen

Bluetooth 5.3

“Geavanceerd” systeem met twee camera’s

Hoofdcamera van 12 megapixels met diafragma van ƒ/1,5 en grotere sensor

12 megapixel camera aan de voorzijde met ƒ/1.9 diafragma en autofocus

Fotonische motor

Cinematic-modus voor het opnemen van video’s met geringe scherptediepte (4K HDR tot 30 fps)

Actie modus

Batterijduur tot 20 uur tijdens het afspelen van video’s

Dikte van 7,80 mm

Weegt 172 gram

Nood-SOS via satelliet

Crash detectie

Verkrijgbaar in paars, blauw, rood

Conclusie

De upgrades van de ‌iPhone 14‌ ten opzichte van de ‌iPhone 13‌ zijn meestal minimaal en bieden kleine verfijningen op het gebied van fotografie- en videografie mogelijkheden, batterijduur en GPU-prestaties. 6 GB geheugen, Crash Detection en Emergency SOS via satelliet, drie functies die ook beschikbaar zijn voor de iPhone 14 Pro en ‌iPhone 14 Pro‌ Max, zijn belangrijkere upgrades voor veiligheidsbewustzijn, evenals de verbeterde camera hardware. Dat gezegd hebbende, de ‌iPhone 14‌ is waarschijnlijk het meest geschikt voor mensen die een ouder apparaat hebben, omdat er geen enorm verschil is met de iPhone 13.

De zaken kunnen echter anders zijn als je een groter schermformaat wilt, aangezien er geen equivalent is van de ‌iPhone 14‌ Plus in de ‌iPhone 13‌-reeks. De ‌iPhone 13‌ is nog steeds zeer geschikt voor dagelijks gebruik, en ‌iPhone 14‌ deelt de overgrote meerderheid van de ‌iPhone 13‌’s meest veelzijdige functies, zoals de A15 Bionic-chip, OLED Super Retina XDR-display, Ceramic Shield, nachtmodus, MagSafe en IP68 water weerstand, dus het is misschien beter om te wachten op een substantiële upgrade.

Apple iPhone 13
Apple iPhone 13
Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Relevante berichten

Comments are closed here.