De iPhone SE, hot or not?


Apple Inc. introduceerde de oorspronkelijke IPhone SE op 21 maart 2016. Er wordt verwacht dat het merk in de eerste helft van 2018 een opvolger voor het populaire model op de markt zal brengen, maar een officiële release date is nog niet vrijgegeven. De nieuwe iPhone SE zal naar alle waarschijnlijkheid iPhone SE 2 genoemd worden. Met zulke ontwikkelingen in de nabije toekomst is het nuttig om even terug te kijken op de voordelen van de iPhone SE en waarom het na ruim twee jaar nog steeds zo’n gewilde smartphone is.

The Original: de iPhone SE

De iPhone SE is een model dat van in het begin een groot publiek heeft aangesproken. Het grootste voordeel is de grootte van het beeldscherm, dat maar 4 inch groot is. Dit gaat in tegen de evolutie van de steeds grotere smartphones. Die zijn natuurlijk niet altijd handig, dus een model met een klein beeldscherm dat toch alle nieuwe technologie bevat was bestemd voor succes. De smartphone is uitgerust met de A9-chip van Apple, die zorgt voor een razendsnelle processor. De iPhone SE heeft een camera met 12 megapixels en zowel voor de camera aan de achterkant als de front camera een flash. Enkele andere snufjes die deze telefoon te bieden heeft zijn ook de spraakgestuurde software siri en de ontgrendeling door gebruik van vingerafdrukken.

De belangrijkste vraag die op ieders lippen ligt bij zo een nieuw model smartphone is natuurlijk ook de prijs. Apple staat niet bekend om zijn scherpe prijsjes, maar aan deze telefoon hangt in 2018 nog een vrij schappelijk prijskaartje. De prijs hangt sterk af van de geheugencapaciteit van het gekozen toestel, dat beschikbaar is met 16, 32, 64 en zelfs 128 GB geheugen. Bij de lancering lagen de prijzen voor de verschillende versies tussen de €489 en de €599, maar anno 2018 is hij al beschikbaar voor €290 à €350.

De nieuwe iPhone SE 2

We zetten voor u ook even de verwachte nieuwigheden en de voordelen van de iPhone SE 2 op een rijtje. Apple heeft nog niets bevestigd, dus we kunnen enkel speculeren. Er doen alvast heel veel geruchten de ronde over dit nieuwe model. Ten eerste zou de nieuwe iPhone een front camera met 5 megapixels krijgen en een A10-chip. De prijs zou liggen rond de €400 à €500.

Relevante berichten

Comments are closed here.