De Iphone X: De Ferrari onder de telefoons


Toen de Iphone X in november 2017 werd gelanceerd, was het toestel het paradepaardje van Apple. Het design was van top tot teen vernieuwd met een helder en kleurrijk alles bedekkende scherm, draadloos opladen en nieuwe camera’s die diepte zagen aan de voorkant. Al met al was het de Ferrari onder de teléfoons die de garage uitgereden werd. 

Tegelijkertijd met de Iphone X, werden ook de Iphone 8 en de Iphone 8 Plus gelanceerd. En er zijn natuurlijk de nodige verschillen tussen de drie toestellen. Het meest in het oog springende verschil is natuurlijk het volledige beeldscherm van de Iphone X. De 5.8 inch super retina OLED display van het toestel is een wereld apart vergeleken met de de 4.7 en 5.2 retina HD van de Iphone 8 en Iphone 8 Plus. Daarnaast is de Iphone X ook het eerste toestel van Apple met Face ID. 

Twee jaar na zijn lancering, werd de Iphone X opgevolgd door de Iphone 11. Deze twee jaar is normaal gesproken de periode waarna gebruikers op zoek gaan naar een nieuwe telefoon om hun bestaande toestel te actualiseren. 

De voornaamste verschillen met opvolger 11

De nieuwe Iphone 11 heeft natuurlijk een aantal interessante nieuwe snufjes, vergeleken met zijn voorganger. Het voornaamste verschil is het nieuwe beeldscherm van de Iphone 11. Het OLED display is in de nieuwere versie vervangen door een ‘LCD liquid retina’ display. De fanatieke gebruikers zullen waarschijnlijk wel een kleine verbetering zien in het nieuwe ontwerp qua helderheid en kleur. Daarnaast is het beeldscherm van de Iphone 11 met 6.1 inch toch net even wat groter dan de 5.8 inch van de Iphone X.

Wat andere verschillen betreft, moet ook zeker de nieuwe behuizing vermeld worden, ook al is het een minpunt. De roestvrijstalen behuizing van de Iphone X is namelijk een stuk duurzamer dan de aluminium versie van de Iphone 11. Dus wie zijn telefoon vaak laat vallen, denk nog een keer goed na over welk toestel het best bij je past. 

En als laatste verschil is er nog de camera te noemen. Waar de iphone X los toestel was voorzien van een groothoek lens en een telefoto lens, is de Iphone 11 uitgerust met een groothoek en een ultra groothoek lens. Het is nog maar de vraag of dit een verbetering ten opzichte van de combo lenzen die in de voorgaande modellen aanwezig was.

Is het nog de moeite waard om een Iphone X te kopen?

De Iphone X zou je kunnen omschrijven als een gelimiteerde verjaardag versie van de beroemde Iphone serie. Het is een vooruitziende blik op het design van de volgende generatie Iphones. En alhoewel de iphone X los niet langer wordt geproduceerd, het is en blijft een uniek toestel om je eigen te maken. En voor degenen die een goedkopere versie willen, bekijk dan de iphone XR los toestel

Heb je nog interesse om zo’n unieke iphone x te bemachtigen? Aarzel dan niet en kijk snel voor de speciale actieprijzen van Telefoonwereld.

Relevante berichten

Comments are closed here.