De verschillen tussen de Iphone 7 en de Iphone 8


In de smartphone wereld staan eigenlijk maar twee grote concurrenten tegen over elkaar. Dat zijn smartphones van allerlei merken met het besturingssysteem Android en de Iphone met zijn eigen besturingssysteem. Momenteel bezit Iphone ongeveer 12 a 13% van het marktaandeel. Dit is een miljoenenpubliek van Iphone liefhebbers. Iphone heeft overigens al sinds de eerste Iphone, liefhebbers die specifiek voor de producten van Apple kiezen. Dit komt dan ook door het weergaloze design van de Apple producten en het besturingssysteem iOS, wat een goede reputatie heeft.

Apple heeft in de afgelopen jaren al een hele reeks Iphones uitgegeven. We zijn aanbeland aan de Iphone 8, maar de vorige versie de Iphone 7 is ook nog steeds een hele goede smartphone. Er zijn enkele verschillen tussen de Iphone 7 en de Iphone 8, maar niet dat dit geleidt heeft tot drastische wijzigingen in de nieuwe Iphone 8. Dit zijn de belangrijkste verschillen Iphone 7 en Iphone 8:

Verschillen Iphone 7 en Iphone 8

Uiterlijk/design
Hoewel de grootte van het scherm voor beide smartphones gelijk is, namelijk 4,7 inch en 5,5 voor de plus versie, zijn er wel grote verschillen tussen de Iphone 7 en de Iphone 8 aan de achterkant van het toestel. Bij de Iphone 7 is geheel de achterkant van aluminium, terwijl die van de Iphone 8 geheel van glas is. De reden om dit van glas te maken is, dat de Iphone 8 daardoor gemakkelijk draadloos op te laden is. Verder heeft de Iphone 7 een groter kleurenpalet.

Camera
Beiden telefoons zijn voorzien van een goede camera van 12 megapixel, maar die van de Iphone 8 is iets verbeterd, doordat de sensor wat groter is geworden. Hierdoor vangt hij meer licht op. Bij de plus modellen heeft de Iphone 8 een verbeterde portretfunctie, met betere portretverlichting.

De processor
De Iphone 8 is voorzien van een A11 Bionic-chip. De Iphone 7 heeft een A10 Fusion-chip. De Iphone 8 wordt hiermee 70% sneller. Dit zal in de praktijk waarschijnlijk niet zo te merken zijn, behalve als je een applicatie start die wat meer geheugen vergt.

Geheugen
De verschillen tussen de Iphone 7 en de Iphone 8 komen ook naar voren in het opslaggeheugen van de Iphones. De Iphone 7 heeft 32 GB opslag terwijl de Iphone 8 er 64 GB heeft. Voor de plus versies is het verschil 128 GB en 256 GB.

Prijzen
De Iphone 7 kost (nieuw) ongeveer € 729,- en € 779,- voor de Plus versie. De Iphone 8 kost € 919,- en voor de Plus versie betaal je € 1.089,-

Of het prijsverschil het waard is, is afhankelijk van je voorkeuren, maar ook een oudere versie van de Iphone is nog prima te gebruiken.

Relevante berichten

Comments are closed here.