iphone 12 hoesje

De verschillende soorten iphone 12 hoesjes in kaart gebracht


De iPhone 12, eindelijk is hij er dan. Na maandenlang wachten en verschuiven van release data is de nieuwe telefoon van Apple er gelukkig. Zo’n nieuwe telefoon wil je natuurlijk zo goed mogelijk beschermen en dus moet je op zoek naar een iPhone 12 Pro hoesje. Uiteraard zijn er die weer voldoende en heb je volop keuze. Zoveel zelfs dat die keuze nog weleens moeilijk te maken is. Geen nood, want wij sommen hieronder op welke hoesjes er zijn en dan heb je zo bepaald welke ideaal is voor jou.

Back cover

Het meest populaire telefoonhoesje van dit moment is de zogenaamde ‚back cover.’

Deze beschermt de achterkant van je iPhone en vaak hebben ze licht opstaande randjes, zodat je iPhone beschermd is als deze op het scherm zou vallen. Als je je nieuwe iPhone niet te dik of zwaar wil maken, maar wel wil zorgen dat je beschermd bent tegen krasjes, is dit waarschijnlijk de beste keuze. Uiteraard maakt Apple zelf hoesjes die in deze categorie vallen. Je kunt dan kiezen uit een transparante hoesje, een siliconen versie, of één van leer. Hiervan voelt de transparante wat goedkoop aan en daarnaast zie je al het vuil er op en onder nogal snel. Bij de siliconen versie of de uitvoering in leer is dat veel minder.

Een bumper case

Een bumper hoesje bouwt een soort stootkussen rond je telefoon, een soort opstaande rubber rand die je telefoon beschermt tegen een harde val door de schok er van te absorberen. Maar de telefoon is niet beschermd aan de voor- of achterkant, wat met name voor krassen een probleem kan zijn. Een bumper case is vooral fijn als je eigenlijk liever geen hoesje zou hebben, maar dat nét te eng vindt. Deze bumper geeft je mogelijk wat meer grip, waardoor je de iPhone niet zo snel laat vallen, en kan dus schokken absorberen. Dit soort hoesjes zijn niet voor jou als je het heel belangrijk vind dat je iPhone zo veel mogelijk in perfecte conditie blijft, zonder krasjes.

Een book case

Een book case hoesje kun je vergelijken met een boek, want dit is namelijk een hoesje dat je open en dicht kunt doen: er zit een hoesje om je iPhone wat het volledig beschermt, en je kunt het dichtdoen om ook het scherm veilig te houden. Een book case is ideaal voor je als je de iPhone vaak in een tas stopt, of misschien in je broekzak met sleutels. Het beschermt alle kanten van je iPhone.

De book case heeft echter ook nadelen: je hebt minder snelle toegang tot je iPhone-scherm en misschien vind je het vervelend om het hoesje steeds open en dicht te doen.

Het geheel zal ook wat dikker zijn, waardoor het meer geschikt is voor een tas dan een broekzak. Dit soort hoesjes zijn dus vooral geschikt voor mensen die de iPhone relatief weinig gebruiken, en het belangrijk vinden om de iPhone in goede staat te houden.

Relevante berichten

Comments are closed here.