iphone 14

Dit is wat we weten over de camera en het scherm van de iPhone 14 serie


De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Promax, werden op 7 september officieel aangekondigd, het zijn de nieuwe high-end telefoons van Apple, die naast de goedkopere iPhone 14 en iPhone 14 Plus binnenkort verkrijgbaar zijn. De iPhone 14 Pro-modellen hebben veel meer functies dan de andere iPhone 14-modellen, en bieden verbeteringen op het gebied van de camera, betere weergavemogelijkheden, een snellere A16-chip en meer. Wat dat is, lees je hieronder!

De 6,1- en 6,7-inch iPhone 14 Pro-modellen zien eruit als de iPhone 13 Pro-modellen, met platte randen, een roestvrijstalen behuizing, een matte glazen achterkant, IP68-waterbestendigheid en een met keramisch schild beschermt scherm, maar de iPhone 14 is uitgerust met nieuwe lenzen, en het scherm is ook veranderd.

Er is niet langer een inkeping voor het True Depth-camerasysteem, waarbij Apple in plaats daarvan gebruikmaakt van het zogenaamde ‘Dynamic Island’, een uitsparing aan de voorkant van het scherm waarin de camera is ondergebracht en die van vorm en grootte kan veranderen met behulp van software, afhankelijk van wat er op het scherm te zien is.

Apple zegt dat het Dynamic Island bedoeld is om de grens tussen hardware en software te versmelten. Het kan zich in realtime aanpassen en toont waarschuwingen, meldingen en activiteiten op de plek waar de inkeping zich vroeger bevond. Er zit nog steeds hardware onder, maar de True Depth-camera neemt minder ruimte in beslag en het Dynamic Island zorgt ervoor dat hij opgaat in de achtergrond door beter gebruik te maken van het scherm. Het Dynamic Island kan betalingsbevestigingen tonen met Face ID, Maps-aanwijzingen, telefoontjes, muziekinformatie, Live-activiteiten zoals sportuitslagen, timers en meer.

De iPhone 14 Pro en Pro Max hebben een nieuw Super Retina XDR-display met bijgewerkte ProMotion-technologie die een Always-On-display mogelijk maakt, een primeur voor een iPhone. Het Always-On-display wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe verversingssnelheid van 1 Hz tot 120 Hz, samen met verbeterde energiezuinige technologieën. Wanneer het Always-On-display actief is, blijven de tijd, widgets en Live-activiteiten altijd in één oogopslag beschikbaar en wordt de achtergrond gedimd.

iPhone 14 Pro

Naast de Always-On-technologie biedt het Super Retina XDR-display van de iPhone 14 Pro een hogere HDR-piek helderheid tot 2000 nits, waarmee het vergelijkbaar is met het Pro Display XDR. Het biedt de hoogste piek helderheid van een smartphone, en het is twee keer zo helder als de iPhone 13 Pro.

Er zit een bijgewerkte A16-chip in de iPhone 14 Pro-modellen, en dit is de eerste keer dat Apple verschillende chips heeft gebruikt voor de iPhone 14 en de iPhone 14 Pro. De A16 is de eerste chip die is gebouwd op het nieuwe 4-nanometer proces en zorgt voor snelheids- en efficiëntieverbeteringen. De A16 heeft een snellere 6-core CPU, een versnelde 5-core GPU met 50 procent meer geheugenbandbreedte, en een bijgewerkte 16-core Neural Engine voert 17 biljoen bewerkingen per seconde uit.

Apple heeft een 48-megapixel groothoekcamera toegevoegd met een quad-pixel sensor die zich aanpast aan de foto die wordt gemaakt, zodat de details van een 48-megapixel foto worden gecomprimeerd tot een 12-megapixel foto. Voor de meeste foto’s wordt elke vier pixels gecombineerd tot één grote quad pixel voor nog betere prestaties bij weinig licht. De 48-megapixel lens maakt ook een 2x tele fotomodus mogelijk die de middelste 12 megapixels gebruikt voor foto’s met volledige resolutie zonder digitale zoom. 

De iPhone 14 Pro-modellen kunnen met ProRAW de volledige 48 MP opnemen, waardoor de nieuwe iPhones indrukwekkende professionele foto’s kunnen maken. Tweede generatie sensor-shift optische beeldstabilisatie vermindert trillingen en onscherpte, en een nieuwe 12 megapixel Ultra Wide camera heeft grotere pixels voor scherpere beelden met meer details en een betere macro-modus.

Relevante berichten

Comments are closed here.