Draadloos opladen van iPhone


Het draadloos opladen van je iPhone

Het draadloos opladen van je telefoon is een nieuwe trend en wordt in de laatst ontwikkelde telefoons gebruikt. Het is natuurlijk ook super fijn om niet meer met die vervelende kabeltjes, die best nog snel kapot gaan, te hoeven werken. De iPhone 8, 8s en X hebben deze feature allemaal, maar wat is nou het beste systeem achter het draadloos opladen van je iPhone? Wat zijn de verschillen tussen de systemen en zitten er ook verschillende technieken achter?

Hoe werkt het draadloos opladen van je telefoon

Het draadloos opladen werkt door magneten. Door een elektromagnetisch veld geven je telefoon en de oplader energie aan elkaar. Er zit een spoel in je telefoon en een spoel in deze oplader die dit elektromagnetische veld creëren. Doordat deze aan elkaar worden gelegd wordt het veld gesloten en begint je telefoon met opladen. Wat natuurlijk niet helemaal waar is, is dat het geheel draadloos is. De oplader heeft nog steeds zijn snoer nodig naar het stopcontact, waar hij zijn energie vandaan haalt.

Soorten opladers verkrijgbaar

Bij IKEA verkopen ze tegenwoordig ook al deze draadloze opladers. Je hebt daar verschillende keuzes, en kan je oplader zelfs verstoppen in een lamp. Het opladen via deze oplader is even snel als normaal aan een kabeltje. Ze verkopen ze daar vanaf: €34,95

De Belkin Qi Boost Up oplader is €64,95. Hierover wordt gezegd dat de draadloze oplader je telefoon sneller oplaad dan wanneer je hem met de kabel aansluit, omdat hij een vermogen van 7,5W heeft. Ook kan hij door hoesjes heen opladen van 3mm en zit er garantie op voor 3 jaar. Ideaal dus!

Mophie Wireless Charging Base is €64,95 laadt je telefoon, net als de Belkin Qi boost up, sneller op dan met het apple kabeltje. De Mophie heeft een vermogen van 7,5W.

Ik raad aan om een oplader bij de IKEA te kopen. Goed voor de portemonnee en laadt even snel op als dat hij normaal op zou laden met een kabel.

Relevante berichten

Comments are closed here.