Garantie op je iPhone


Voor velen is een nieuwe iPhone een prachtige aankoop of mooi cadeau. Een iPhone staat garant voor een kwalitatief goed toestel. Het gebruiksgemak van de iPhone staat voorop. Ook mensen die geen verstand hebben van smartphone’s zijn meestal snel in staat om de iPhone op intuïtieve wijze aan de praat te krijgen en te bedienen. Daarnaast is de IOS besturingssoftware uiterst betrouwbaar. De hardware en software van Apple werken dan ook naadloos samen. Een iPhone heeft altijd een stevige behuizing. Over het algemeen kan een iPhone wel een stootje hebben. Een iPhone wordt door gebruikers gemiddeld met de hoogste score beoordeeld. Ditzelfde geldt voor het besturingssysteem ios, dat Apple speciaal voor de iPhone heeft ontwikkeld.

Garantie op je iPhone

Hoe zuinig je ook omgaat met je iPhone, een ongeluk zit wel eens in een klein hoekje. Er zijn altijd situaties denkbaar waarbij je iPhone per ongeluk op de grond kan vallen of kan beschadigen. Dan rijst voor velen pas de vraag: hoe lang heb je garantie op je nieuwe iPhone? Alle producten die je van Apple koopt hebben overeenkomstig met het Europees Recht een fabrieksgarantie van 2 jaar. Onder deze garantie wordt verstaan het herstellen van je iPhone of het vervangen van je iPhone. Dit staat beschreven in de algemene voorwaarden van Apple. De iPhone garantie heeft wel enkele voorwaarden. Als blijkt dat je door oneigenlijk gebruik van je iPhone schade of een niet goed werkende iPhone hebt, hoeft Apple je hiervoor geen garantie te geven. Je garantie claimen met een iPhone kan wereldwijd bij alle Apple verkooppunten. Dit is ideaal, zo hoef je niet persé naar de winkel waar je je iPhone hebt gekocht. Zaken zoals een kapot scherm of waterschade vallen niet onder de garantie. Je kan hiervoor wel het zogenoemde AppleCare+ afsluiten.

Garantietermijn op je iPhone

De standaard iPhone garantie is dus 2 jaar. De garantietermijn op je iPhone is hiermee beperkt tot die 2 jaar. Bij veel verkopers is het mogelijk om garantie op je iPhone bij te kopen. Dit is vaak in de vorm van een verzekering. Hiermee kunnen gevallen zoals waterschade en valschade, die niet standaard onder de fabrieksgarantie vallen, toch aan je worden vergoed. Hoe lang heb je garantie op je nieuwe iPhone wanneer je een verlengd garantiepakket afsluit? Dat ligt aan de aanbieder van de garantie. Garantie pakketten zijn meestal lopend van 1 tot 3 jaar. Hiermee kun je dus de garantietermijn op je iPhone aanzienlijk verlengen. Op deze manier ben je verzekerd van reparatie of vervanging van je iPhone. Extra garantie op je iPhone is een service die veel winkeliers aan klanten bieden. Meestal worden dit soort pakketten in abonnementsvorm afgesloten. Je betaald een bepaald bedrag per maand zolang je extra iPhone garantie loopt.

Relevante berichten

Comments are closed here.