Glazen screenprotectors


Gebruik jij een iPhone als smartphone? Dan heb je letterlijk een kostbaar bezit in handen. De iPhone behoort samen met Samsung tot de top in de smartphonemarkt. Als er een nieuwe iPhone uitkomt, is het logisch dat mensen in rijen staan te wachten om zo snel mogelijk het nieuwste exemplaar te bemachtigen. Heb jij ook de nieuwe iPhone XS weten te bemachtigen, dan is het wel van belang om er zo zuinig mogelijk mee om te gaan, om beschadiging te voorkomen. Al kun je schade nooit helemaal uitsluiten, want het blijft een gebruiksvoorwerp waar ook zomaar ongelukjes mee kunnen gebeuren. Om je nieuwe aanwinst toch goed te beschermen, kun je een iPhone XS screenprotector aanbrengen.

Wat is een glazen screenprotector?

Een glazen screenprotector is een heel dun glasplaatje die je over het scherm van je iPhone plakt. Een glazen screenprotecter is vaak maar 0,33 mm dik, waardoor de functies van het touch scherm volledig bruikbaar blijven. Toch geeft het een goede bescherming tegen een eventuele val, zodat het scherm van je iPhone niet direct beschadigd is. Een screenprotector is meestal van tempered glass. Tempered glass is gehard glas, wat vele malen sterker is dan gewoon glas. Mocht het toch breken, dan zal het niet als gewoon glas versplinteren, maar uiteen breken in korrelige stukjes glas. Je kunt je hier dus niet aan snijden. Er zijn ook plastic screenprotectors in de vorm van een folie die je tegen het scherm aanplakt. Met deze folie loop je veel meer de kans op bubbels tussen het scherm.  Daarnaast is deze folie is ook minder duurzaam dan glas. Met een glazen screenprotector hoef je ook niet bang te zijn op krassen op je scherm als je je smartphone bij je sleutels opbergt.

Een screenprotector aanbrengen

Om de screenprotector aan te brengen is het van belang dat je eerst je handen goed met zeep wast, zodat je geen vingerafdrukken nalaat. Vervolgens reinig je ook het scherm van je iPhone zeer grondig Dit kan met de bijgeleverde doekjes. Stof en vuil mag niet blijven zitten, want dat blijf je dan altijd zien. Vervolgens haal je de folie van je screenprotector en plakt hem het liefste in één keer nauwkeurig op je scherm. Zorg dat de screenprotector exact past, zodat ook de inkepingen voor bijvoorbeeld de camera open blijven.

Case friendly screenprotector

Een case friendly screenprotector is geschikt om te gebruiken in combinatie met een telefoonhoesje. Dit is vooral het geval voor smartphones met een gebogen scherm. De case friendly screenprotector zal enkel het platte gedeelte van het scherm bedekken, zodat het gebogen gedeelte van het scherm bedekt kan worden met de randen van het telefoonhoesje. Het hoesje zal op deze manier de screenprotector niet van het scherm afduwen. Ben je nieuwsgierig geworden naar een glazen screenprotector? Neem dan eens een kijkje op Telefoonglaasje.nl, hier vind je screeprotectors voor praktisch alle iPhones.

Relevante berichten

Comments are closed here.