Google Pixel Watch versus de Apple Watch Series 8


Google heeft afgelopen oktober de Pixel Watch onthuld, een slim horloge met een rond display en een reeks functies voor het in kaart brengen van je gezondheid. Tijd om de Pixel Watch te vergelijken met het nieuwste vlaggenschip van Apple, de Apple Watch Series 8.

Pixel Watch versus de Apple Watch Series 8

Sinds de Apple Watch in 2015 werd gelanceerd, heeft Apple de rechthoekige wijzerplaat behouden, terwijl andere Android-fabrikanten hebben gespeeld met ronde ontwerpen die meer op traditionele wijzerplaten lijken. Google heeft gekozen voor een rond ontwerp en het eindresultaat is een van de betere ronde slimme horloges die we hebben gezien.

Qua formaat is de Pixel Watch klein. Hij heeft een diameter van 41mm, dus hij voelt kleiner aan dan de 44 mm Apple Watch Series 8‌. Het lijkt meer op de 41 mm Apple Watch en valt in het niet bij de grotere en meer functierijke Apple Watch Ultra. Er zit een zijknop op de Pixel Watch voor bediening doeleinden, en de knoppen doen denken aan de Apple Watch. De band doen dat ook, en Google komt met onder andere enkele Sport Band-achtige bandjes. 

De “Apple Watch Series 8” en de Pixel Watch zijn directe concurrenten en bieden veel van dezelfde functies. Google heeft functies van Fitbit opgenomen en de Pixel Watch doet in feite hetzelfde als de Apple Watch. Het heeft hartslag tracking, ECG-mogelijkheden en gedetailleerde workout-tracking met hartslagzones en ondersteuning voor ongeveer 40 soorten workouts. Emergency SOS is ingebouwd, slaapregistratie is inbegrepen en valdetectie komt later in het jaar. Er is geen temperatuursensor, een functie die wel nieuw is voor de Series 8, en hoewel een bloed zuurstofsensor is inbegrepen, wordt deze (nog) niet geactiveerd.

Google Pixel Watch versus de Apple Watch Series 8

Sommige functies voor het volgen van de gezondheid vereisen een Fitbit-premium abonnement. Google biedt zes maanden gratis aan, maar uiteindelijk worden sommige functies vergrendeld. De levensduur van de batterij varieert nogal bij de Pixel Watch. Met het altijd-aan-display loopt de horloge snel leeg, plus er is een functie die constant de hartslag controleert. Als deze opties echter zijn uitgeschakeld, kan het tot 24 uur meegaan, waarmee het de Series 8 verslaat.

Al met al is de Pixel Watch een degelijk slim horloge dat Apple ooit zou kunnen inspireren om een ​​ander display-ontwerp aan te gaan bieden. Je zult er waarschijnlijk geen kopen als je een iPhone hebt, maar Android-gebruikers hebben nu een Apple Watch-achtig apparaat om te gebruiken.

Relevante berichten

Comments are closed here.