iPhone X vs Samsung S9


Twee van de meest besproken telefoons van het afgelopen jaar, en ook twee welbekende bedrijven die elkaar telkens weer uitdagen tot het doen van nieuwe innovaties en verbetering op het gebied van smartphones. Het kan je niet ontgaan zijn dat we het hier natuurlijk hebben over de nieuwe iPhone X van Apple en de Samsung Galaxy S9. Fans van beide merken zullen hun eigen favoriet tot het eind der tijden aan proberen te prijzen, maar waar liggen nu daadwerkelijk de voor- en nadelen van beide modellen? De belangrijkste hoogte- en dieptepunten van beide telefoons worden voor jou op een rijtje gezet.

De twee modellen vergeleken

Voor wie al eerder een nieuwer iPhone of Samsung model heeft gebruikt, zal vast hebben genoten van het gemak dat de vingerafdrukscanner biedt. De iPhone X heeft haar Touch ID vervangen door een veelbesproken nieuwe functie: gezichtsherkenning. Met behulp van geavanceerde technologie herkent de scanner in alle omstandigheden jouw gezicht, waardoor het nog makkelijker is geworden om je telefoon te ontgrendelen, terwijl er natuurlijk wel gelet wordt op de beveiliging. Hiernaast is natuurlijk de home knop verdwenen en vervangen door een stukje scherm. Samsung kon hier uiteraard niet in achterblijven. Zij behielden de vingerafdrukscanner, maar kozen er ook voor om gezichtsherkenning in te voeren. Een kwestie van wat je fijn vindt.

Hiernaast is de Samsung Galaxy S9 te verkrijgen in een normaal model en een grotere variant, de S9 Plus. Ideaal voor wie op zoek is naar nog een groter scherm, of ben je juist iemand die het liever wat kleiner houdt. De iPhone X is alleen verkrijgbaar in één maat.

Opslagcapaciteit

Wat betreft opslagcapaciteit, houden beide merken voet bij stuk. Apple biedt haar iPhone X aan met 64 of 256 GB, terwijl de S9 verkrijgbaar is in 64, 128, of 256 GB, maar eveneens uitgebreid kan worden met een MicroSD. Wie niet zeker is hoeveel capaciteit hij nodig heeft, denkt dus beter even na: het geheugen van de iPhone is niet verder uit te breiden.

 

Camera’s

Op het gebied van camera’s hebben beide smartphones veel te bieden. De Galaxy S9 en de S9+ zijn beiden voorzien van een 12 megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel. Door het groot en variabel diafragma van f/1.5 wordt het ook mogelijk om in het donker schitterende foto’s te maken. De S9 Plus heeft maar liefst twee camera’s aan de achterzijde, waardoor mooie scherptediepte composities mogelijk worden gemaakt. Beide modellen hebben aan de voorzijde een 8 megapixelcamera. Beide Samsung modellen kunnen filmen in super slow motion waarmee je tot 960 frames per seconde kunt filmen!

De iPhone X is uitgevoerd met een dubbele 12 megapixelcamera aan de achterzijde en een 7 megapixelcamera aan de voorzijde. Beide Iphone X  camera’s kunnen voor Augmented Reality toepassingen worden gebruikt. Met de Iphone X kun je in 4k filmen met 60 frames per seconde!

De prijs

Een vervelend, maar onmisbaar punt blijft de prijs van de toestellen. En die is voor beiden niet mals: voor de iPhone X betaal je een dikke 1100 Euro, voor de Samsung ongeveer 950.

Abonnementen

Gelukkig worden deze apparaten vaak aangeboden in combinatie met een voordelig abonnement. Zo ook bij KPN, waar je niet alleen de iPhone X kan bestellen, maar ook de nieuwe S9. De Galaxy S9 bij KPN kan gecombineerd worden met een aangepast abonnement. En het mooiste van alles: als je nu jouw oude mobiel inlevert bij de aanschaf van een S9, krijg je tot wel 400 Euro inruilwaarde terug!

Relevante berichten

Comments are closed here.