waaruit bestaat een iphone

Je iPhone een tweede leven geven, het begint bij jezelf


Iedereen kent het. Na verloop van tijd begint je iPhone het steeds meer te begeven. De batterij gaat steeds minder goed werken, er ontstaan beschadigingen aan het schermpje, je iPhone ontvangt geen Wi-Fi meer en in het ergste geval; je iPhone gaat niet meer aan. Vaak ben je dan geneigd om je toestel te vervangen of op te sturen ter reparatie. Wat je vaak vergeet is dat er ook nog een mogelijkheid is om je iPhone zelf te repareren. Dit scheelt jou veel geld en voor het milieu is het ook beter dat je geen compleet nieuwe toestel koopt, twee vliegen in één klap!

Maar waar begin ik nou met repareren?

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen wat het probleem is. Wanneer het probleem duidelijk is, kan er gezocht worden naar een oplossing. De oplossingen zijn vaak op het internet te vinden middels reparatiehandleidingen. Hierin wordt in detail uitgelegd welke onderdelen je nodig hebt, welk gereedschap en welke stappen je moet volgen om je eigen iPhone te repareren. Super handig en heel duidelijk! Deze handleidingen zijn overal op Google en YouTube te vinden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je er helemaal alleen voor staat! In deze handleidingen wordt ook precies uitgelegd waar de onderdelen en het gereedschap te vinden zijn.

Wat is belangrijk tijdens de reparatie?

Het is belangrijk om tijdens de reparatie lekker rustig te blijven en vooral je tijd nemen voor de verschillende handelingen. Wanneer je overhaast gaat werken, raak je al gauw het overzicht kwijt. Een goede tip, om zo het overzicht te behouden, is het gebruiken van een magnetische schroefmat tijdens de reparatie. Deze mat zorgt ervoor dat je geen fouten kunt maken. Alle gedemonteerde schroeven kan je op de schroefmat opbergen zodat je tijdens het repareren van je iPhone geen schroeven kwijt raakt.

Helemaal maar voor zekerheid kiezen? Dan is het zelfs mogelijk om bij een parts webshop te bestellen die zelfs ondersteuning aanbiedt via de chat of via het opsturen van de smartphone. Samen met deze service is het voor bijna 100% zeker dat de reparatie lukt!

Mijn iPhone is niet meer te redden, wat nu?

In het ergste geval is  je iPhone niet meer te redden. Je gaat natuurlijk kijken naar een nieuwe toestel maar wat zijn daarnaast de mogelijkheden? Ooit gedacht aan een tweedehands toestel, dan zijn refurbished Apple iPhones een goed alternatief. 

Refurbished iPhones zijn Apple iPhones die al eerder gebruikt zijn door mensen, maar om bepaalde redenen aan de kant zijn gezet. Deze worden dan door verschillende bedrijven opgekocht en op verschillende punten nagekeken. Tijdens de controle worden defecte onderdelen vervangen door nieuwe onderdelen van hoge kwaliteit. Hierdoor is het uiterlijk en de binnenkant van de toestellen net als een nieuw toestel. Deze toestellen worden dan goedgekeurd voor verkoop met een garantieperiode van twee jaar. Hierdoor ben je beter uit dan wanneer je een nieuw toestel koopt. 

Met het kopen van een refurbished iPhone draag je een steentje bij aan een duurzame samenleving. Dit begrip wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Door het kopen van een refurbished iPhone verleng je de levenscyclus van het toestel. Wat natuurlijk ook heel fijn is, is dat de refurbished iPhone stukken goedkoper is dan een nieuwe Apple iPhone, dit kan wel oplopen tot een prijsverschil van 50%.

Relevante berichten

Comments are closed here.