Komt er voor het eerst een goedkopere iPhone op de markt?


Het gerucht gaat dat Apple een verbeterde versie van de iPhone SE introduceert op 8 maart, de verwachte datum van het eerste presentatie evenement van het bedrijf in 2022. De nieuwe iPhone SE zal de huidige iPhone SE vervangen. , maar zal Apple het oudere model behouden en de prijs verlagen, zoals soms gebeurt wanneer er nieuwe iPhones uitkomen?

Op verschillende sites wordt gesuggereerd dat Apple de ‌iPhone SE‌ van 2020 mogelijk zou kunnen behouden, waardoor de prijs zal worden verlaagd. Op die manier, met een lagere prijs zou Apple marktaandeel kunnen veroveren op plekken als Afrika, India en Zuid-Amerika, waar mensen vooralsnog vooral kiezen voor goedkopere Android-apparaten.

Apple heeft nog nooit eerder een iPhone in een laag prijssegment gehad, met het instapmodel van de iPhone SE‌ gepositioneerd als de goedkoopste ‌iPhone‌ die tot nu toe is uitgebracht. Op het moment zijn de componenten kosten echter zo laag dat Apple misschien bereid zou zijn om een ​​nog meer betaalbare ‌iPhone‌-optie in de markt te zetten.

nieuwe iphone se 2022

Volgens schattingen waren de hardwarekosten van de iPhone SE twee jaar geleden zo rond de $ 200, wat betekent dat met een prijskaartje van $ 199 er verlies zou worden gemaakt. Maar door tijd en schaalvoordelen zijn die kosten nu waarschijnlijk veel lager geworden. Zouden de kosten laag genoeg zijn voor Apple om zijn standaard winstmarges te kunnen pakken? Nee, maar de kans om diensten en andere producten te verkopen aan grote nieuwe markten zou dat goed kunnen maken.

De meeste focus van Apple ligt op zijn ‘vlaggenschip apparaten’, waarbij Apple zich nooit serieus richt op de low-end smartphone markt. Apple staat erom bekend oudere telefoons wat betreft de prijs in de buurt te houden van de oorspronkelijke prijs en ze tegen meer betaalbare prijzen aan te bieden bij de introductie van nieuwe apparaten. Met de iPhone 13 verlaagde Apple bijvoorbeeld de prijs van de iPhone 12. 

Een goedkoper apparaat zou Apple ook in staat stellen om de lang verouderde iPod touch te vervangen, die een aantal jaren zonder update is uitgebracht. De iPod touch heeft sinds 2019 geen updates meer gehad en gebruikt nog steeds een A10 Fusion-chip. 

Komt er voor het eerst een goedkopere iPhone op de markt

Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat Apple daadwerkelijk van plan is om de oudere ‌iPhone SE‌ op de markt te houden als een goedkoper alternatief, maar het is duidelijk dat er een behoefte is. Hoe dan ook, Apple komt sowieso met een nieuwe ‌iPhone SE. Deze komt‌ met hetzelfde algemene ontwerp, maar met chip-upgrades.

Relevante berichten

Comments are closed here.