Refurbished iphone kopen? Waar moet je op letten?


Wil je een iPhone, maar wil je niet het volle pond betalen? Dan is een refurbished exemplaar een goede oplossing. Hier lees je wat dit precies is en waar je op moet letten.

Wat is refurbished?

Refurbished iPhones zijn gebruikte telefoons. Maar ze zijn zeker niet hetzelfde als zomaar tweedehands. Refurbished telefoon worden namelijk helemaal gecontroleerd en opgeknapt door experts. Uiteraard krijgen ze ook een grondige schoonmaakbeurt en de nodige updates.

Ze zijn dus eigenlijk weer als nieuw, maar dan voor een veel lagere prijs. Neem bijvoorbeeld een iPhone SE. Voor een nieuw exemplaar zit je al snel ver boven de €300. Een iPhone SE 2022 refurbished koop je al voor maar €125. Dat scheelt je meer dan de helft.

Een refurbished iPhone is dus goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Dat komt doordat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van een refurbished iPhone?

Een refurbished telefoon is dus erg voordelig, maar er zijn wel een aantal punten om op te letten.

Controleer op beschadigingen
Check altijd of de telefoon beschadigingen heeft. Een goede aanbieder vermeldt dit duidelijk bij het product. Doe bij twijfel altijd even navraag.

Vergelijk verschillende aanbieders
Net zoals je veel prijsverschillen hebt bij telefoonwinkels, is dit ook bij refurbished shops het geval. Het is dus zeker de moeite waard om even de prijzen te vergelijken.

Check de garantievoorwaarden
Een enorm voordeel van een refurbished iPhone in vergelijking met een gewoon tweedehands toestel, is dat je bij een refurbished exemplaar garantie krijgt. De garantievoorwaarden verschillen flink per aanbieder. Zo kan je garantietermijn zes maanden zijn, maar ook twee jaar. Check dus zeker even waar je het meeste zekerheid hebt.

Betrouwbaar of niet?
Kijk of de webshop een keurmerk heeft. Twijfel je of je wel bij een betrouwbare shop beland bent? Check dan de ervaringen van anderen. Bijvoorbeeld door te googelen op “naam webshop + ervaringen” of “naam webshop + klachten”.

Gebruik je 14 dagen bedenktijd
Alle webshops zijn verplicht om je 14 dagen bedenktijd te geven. Dat geldt ook voor shops die refurbished producten verkopen. Maak hier dus gebruik van als je een toestel ontvangt waar je niet tevreden over bent.

Werkt de accu nog goed?
Check na ontvangst ook zeker even of de accu nog goed werkt. Dit onderdeel slijt namelijk vaak het snelst. Je kan dit gewoon zelf in de gaten houden, of even een app downloaden die de staat van je accu voor je uitleest, dan heb je meteen duidelijkheid.

Relevante berichten

Comments are closed here.