Schoonmaken van je Iphone


Hoe maak ik mijn iPhone schoon?

Wat is nou de beste manier op jouw Iphone schoon te maken? Uiteraard is het niet aan te raden om bijvoorbeeld een ruitenspray te gebruiken! Maar wat dan wel?

Het touchscreen van je iPhone bevat veel bacteriën, want hij wordt gedurende de dag heel wat aangeraakt. Er zitten niet alleen veel bacteriën op, maar ook stof en vet. Stof kruipt in alle gaatjes van je iPhone. Dit is ook vrijwel niet te vermijden. Daarom is het juist erg belangrijk dat je het onderhoud van je iPhone regelmatig uitvoert. Als je wilt dat hij lang meegaat en in een goede staat blijft, zou je “Iphone schoonmaken” op je dagelijkse to-do-lijst moeten zetten!

Schoonmaken van je Iphone

Je Iphone is een gevoelig stukje elektronica. Dat betekent ook dat je zorgvuldig moet zijn met het schoonmaken ervan, en niet zomaar allerlei middelen in moet zetten. Denk hierbij aan het volgende:

• Glasreinigers
• Schoonmaakmiddelen welke in het huishouden worden gebruikt
• Spuitbussen
• Oplosmiddelen
• Pure alcohol

Als je bovenstaande middelen inzet, ga je van “onderhoud van je Iphone” naar “vernieling van je Iphone”. Het beeldscherm bevat een speciale laag die gemaakt is om vet af te stoten en om krassen te weren. Gebruik dus bij hardnekkige vlekken ook geen schuurmiddelen! Je helpt heel je scherm om zeep. Het is belangrijk dat je bijvoorbeeld microvezeldoekjes gebruikt of een zacht, pluisvrij doekje die je heel lichtjes nat mag maken. Dus ook geen keukenrol of iets dergelijks!
Schakel je Iphone ook uit tijdens het reinigen. Dit wordt geadviseerd door Apple zelf, echter in de praktijk zijn er maar weinig mensen die het doen. Haal ook alle aangesloten kabels uit het apparaat voordat je begint met schoonmaken.

Schoonmaken van je Iphone: ook van binnen

Uiteraard is het niet de bedoeling dat je heel je Iphone uit elkaar haalt, maar het is wel goed om te proberen zoveel mogelijk stof te verwijderen uit de aansluitingen en gaatjes die in de Iphone zijn verwerkt. Doe dit wel enkel als er zichtbaar vuil is. Zo hoef je niet onnodig te prullen bij het gevoelige aansluitpunt van het toestel. Indien er geen zichtbaar vuil zo op het oog te zien is en je wilt toch schoonmaken, kun je voorzichtig blazen. Als er wel degelijk vuil te zien is, zou je zeer voorzichtig met een paperclip of een tandenstoker al het vuil naar 1 kant kunnen brengen zodat je het eruit kunt halen. Let erop dat, als je een tandenstoker gebruikt, deze NIET breekt en stukken achterlaat in de aansluiting.

Zo zie je maar weer: bij een Iphone schoonmaken komt meer kijken dan je denkt! Het komt erop neer dat als je zorgvuldig te werk gaat en weet welke middelen je kunt gebruiken, je de Iphone in een hele goede staat kunt houden.

Relevante berichten

Comments are closed here.