iPhone Xr en iPhone Xs

Verschillen tussen iPhone Xr en iPhone Xs


De nieuwe generatie iPhone toestellen bieden voor iedere portemonnee waar. Hieronder vind je de verschillen tussen de iPhone Xr en iPhone Xs, voor welk toestel ga jij?

Het uiterlijk

Als je de twee telefoons naast elkaar legt zul je weinig verschil zien in het uiterlijk, je vindt kleine details die anders zijn als je goed kijkt. Hierdoor heb je zelfs met de goedkopere iPhone Xr een zeer luxueus design waar je mee gezien mag worden. Wanneer je naar het scherm zelf kijkt is er een overduidelijk verschil: de iPhone Xs heeft een OLED-paneel, welke de mooiste kleuren en contrasten kan weergeven waarbij de iPhone Xr het mag doen met een LCD-variant. Deze heeft daarbij een lagere resolutie van 1792×828 pixels.

Hardware

Of je nu kiest voor de iPhone Xr of de Xs, beide toestellen maken gebruik van de snelle en zuinige A12 Bionic chip waardoor op dit gebied wederom de verschillen in snelheid minimaal zijn. Wanneer je gaat kijken naar de duurzaamheid van de toestellen dan springt de Xs er wel uit: de waterdichtheid gaat tot maar liefst 2 meter onder water, terwijl de Xr het bij ‘slechts’ 1 meter voor gezien houdt. Wil je dus de beste bescherming, dan is de Xs zeker de smartphone die je moet hebben. Meer weten? Bekijk dan de iPhone Xs bij KPN waar je mooie deals kunt vinden.

Foto’s maken

De iPhone staat bekend om de goede foto’s die de toestellen kunnen maken. Wanneer je kijkt naar de iPhone Xs en Xr is er wel een duidelijk verschil: de Xs maakt gebruik van twee lenzen terwijl de Xr het met één mag doen. Het voordeel van twee lenzen is de mogelijkheid tot optisch zoomen en foto’s mooier vastleggen door het opvangen van extra licht. Dit zorgt er dus ook voor dat er in scènes met slecht licht betere foto’s gemaakt kunnen worden.

De accu na een dag gebruik

Omdat de iPhone Xr een lagere resolutie heeft, verbruikt de Xr minder dan de iPhone Xs. Het verschil is niet heel groot, beide telefoons houden het in ieder geval lang genoeg uit dankzij de zuinige CPU, een dag uitzitten lukt beide telefoons makkelijk.

Dit is een samenwerking. 

Relevante berichten

Comments are closed here.