refurbished

Waarom het verstandiger is om een refurbished telefoon te kopen in plaats van een tweedehandse


Ben jij ietwat onhandig bij het omgaan met elektronische gadgets en wil je niet veel geld uitgeven aan een nieuwe telefoon omdat je weet dat er een groot risico is dat je hem toch weer snel laat vallen? Of ben je gewoon benieuwd of je voor je volgende aankoop een refurbished- of tweedehands mobiele telefoon moet kopen? Niet zo gek, want grote kans dat je iemand kent met een refurbished iPhone en een positieve ervaring. Uiteraard is de prijs iets hoger dan een ‘gewone’ tweedehands telefoon, maar je krijgt dan ook wat meer in je handen. Tijd om te kijken naar de verschillen tussen refurbished en tweedehands mobiele telefoons.

De reden om een tweedehands- of refurbished telefoon te kopen kunnen verschillend zijn, van mensen die op zoek zijn naar een duurzame aankoop, tot mensen die niet per se de nieuwste technologie in hun hand te hebben. Is het kopen van een refurbished gebruikte telefoon een goede investering, of overweeg je om een ​​tweedehands mobiele telefoon aan te schaffen? Lees verder om meer te weten te komen over de voor- en nadelen van het kopen van een tweedehands mobiele telefoon en het verschil tussen refurbished en tweedehands mobiele telefoons.

Wat verstaan we onder refurbished?

Refurbished verwijst meestal naar een gebruikte telefoon die vervolgens is gerepareerd en gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de knoppen, camera’s en andere functies weer correct werken. Wanneer refurbished telefoons worden verkocht, worden deze vaak gesorteerd op kwaliteit, zodat je weet waar je naar moet kijken. Vanwege de wet op de gegevensbescherming wordt de telefoon ontdaan van alle gegevens van de vorige eigenaar voordat deze aan een ander wordt verkocht, en deze moet worden geleverd met een garantie die je dekt als er zich problemen voordoen. Er zijn verschillende redenen waarom een ​​telefoon kan worden opgeknapt, de meest voorkomende zijn:

– Ingeruild voor een nieuwer model.

– Geretourneerd vanwege een kleine fout die gemakkelijk kan worden gecorrigeerd.

– Geretourneerd omdat de klant van gedachten was veranderd

Voordelen van het kopen van refurbished smartphones

Een refurbished telefoon zal vrijwel zeker goedkoper zijn dan een nieuwe. Als je een refurbished telefoon koopt, zit je niet vast aan een duur contract, terwijl je waarschijnlijk geld bespaart als je toch voor een abonnement kiest zonder telefoon. Een refurbished telefoon kopen in plaats van een nieuwe is daarnaast ook beter voor het milieu.

Garantie op refurbished telefoons

Je hebt een garantie op een refurbished telefoon, in tegenstelling tot tweedehands telefoons die door particulieren worden verkocht. Voordat ze worden verkocht, hebben refurbished telefoons een aantal inspecties en tests ondergaan om ervoor te zorgen dat ze volledig functioneel zijn en de aanbieder dus garantie kan bieden. Als je een opgeknapte telefoon koopt bij een online verkoper, heb je rechten, in tegenstelling tot wanneer je een tweedehands telefoon koopt bij een particuliere verkoper

Wat is het verschil met een tweedehands mobiele telefoon?

Het verschil tussen een refurbished en een tweedehands mobiele telefoon is dat je niet weet of de telefoon is geïnspecteerd en gecertificeerd als gebruiksklaar. Tweedehands telefoons zijn hierdoor uiteraard riskanter. Als je bijvoorbeeld tweedehands koopt via een website, kan het zijn dat de site een testproces heeft, maar of de testmethode zo grondig is als wanneer de telefoon zou worden teruggestuurd naar de fabrikant, is betwistbaar.

In dit geval is het onwaarschijnlijk dat de telefoon op enigerlei wijze is getest en loop je een potentieel risico. Als je besluit een dergelijke telefoon te kopen, moet je proberen de telefoon te zien voordat je besluit hem te kopen, zodat je er zeker van kunt zijn dat hij in goede staat verkeert.

Relevante berichten

Comments are closed here.