iphone 12

Wat weten we over de iPhone 12 nu die al even uit is?


Eind 2020 was het dan eindelijk zover; na maanden speculeren werd dan toch de iPhone 12 gepresenteerd. Waar normaal gesproken de nieuwe telefoons van Apple altijd net na de zomer worden gepresenteerd, werd dat in 2020 iets later. Via een virtueel evenement kondigde Apple vier nieuwe iPhones aan: de iPhone 12, de 12 mini, de 12 pro en de 12 pro max. Ondertussen zijn we een paar maanden verder en hebben we een duidelijk beeld van de nieuwste iPhones. Nu providers onderling ook al een beetje met elkaar beginnen te concurreren is het tijd om op zoek te gaan naar een iPhone 12 met abonnement.  Om daar de beste deal voor te kiezen kun je het beste online het telefoonabonnement vergelijken, om alles te weten te komen over de nieuwste iPhones, hoef je slechts verder te lezen.

Stukken sneller door vernieuwde chip

Uiteraard zijn de nieuwe telefoons van het merk met het appeltje weer een stuk sneller dan de voorgaande modellen. Door de nieuwe A14 Bionic-chip van Apple is deze 50 procent sneller dan de snelste smartphone chips van dit moment. A14 Bionic is de snelste chip in een smartphone ooit. En deze nieuwe chip verlegt grenzen. Zo kan hij biljoenen bewerkingen uitvoeren in de Neural Engine. Daarnaast kun je ook video opnamen maken in Dolby Vision. Dat kan niet eens met professionele filmcamera’s, laat staan bij andere telefoons. A14 Bionic is super efficiënt, waardoor je batterij lang mee zal gaan. Verder is deze chip z’n tijd ver vooruit. Zowat alle technologie die ons te wachten staat, kan hij met gemak aan. We verwachten dan ook dat de toekomstige telefoons van Apple allemaal deze chip zullen krijgen, met misschien een upgrade hier en daar. De basis voor de toekomst is echter gelegd met deze chip.

Ook het scherm is vernieuwd

Naast de nieuwe chip hebben de nieuwste iPhones een nieuw soort glas genaamd ‘ceramic shield’. Hierdoor krassen ze een stuk minder snel en zijn ze beter bestand tegen barsten. Daarnaast claimt Apple dat ze een zogenaamde ‘4x better drop performance’ hebben. Mocht je je telefoon vaak uit je handen laten vallen, dan is dit een fijne feature, omdat hij minder snel kapot gaat. Ook zijn ze waterdicht tot zes meter, wat de telefoon een leuke accessoire maakt op je volgende vakantie.

De iPhone 12 is klaar voor de toekomst

De iPhones 12 werken natuurlijk ook op de 5G-netwerken, wat de telefoons helemaal klaar maakt voor de toekomst. We hadden verwacht dat Apple de 120-Hz schermen zou introduceren op de iPhone 12, maar ze hebben blijkbaar besloten om daar nog even mee te wachten. Wel zit er nu achter in het toestel een magneet, die gebruikt kan worden om een draadloze magneetlader of andere accessoires mee te verbinden.

Geen accessoires meer bij de telefoon

Waar je tot een jaar geleden nog een adapter of bedrade oortjes bij je iPhone kreeg, heeft Apple ervoor gekozen dat vanaf nu niet meer te doen. Hierdoor is de doos een stuk kleiner, en kunnen er tijdens het transport tot 70 procent meer iPhones in dezelfde container verscheept worden. Dit maakt de release van de nieuwe iPhone een stuk duurzamer. Er zit gelukkig nog wel een kabeltje bij je nieuwe telefoon, zodat je die in de stekker van je oude telefoon kunt prikken. 

Relevante berichten

Comments are closed here.