Wat zijn de voordelen van een refurbished telefoon?


Een refurbished smartphone: wel of niet aanschaffen?

Nu smartphones steeds meer gaan kosten en iedereen eigenlijk om de zoveel jaar wel een nieuwe smartphone nodig heeft, komt de term ‘refurbished’ steeds vaker voorbij. En terecht natuurlijk! Aan een refurbished smartphone zitten vele voordelen. Wel is het belangrijk te weten wat de verschillen zijn ten opzichte van een gloednieuwe smartphone. Wat is een refurbished smartphone eigenlijk en is dit wel of geen goede keuze?

Een refurbished smartphone: wat is het?

Het is een term die vaak voorbijkomt, maar nog niet iedereen kent. Een refurbished smartphone is een telefoon die gebruikt is en vervolgens opnieuw verkocht wordt. De telefoon wordt gereset door de verkoper en alle onderdelen die niet meer goed werken, worden vervangen. Zelfs de nieuwste telefoons, waaronder de refurbished iPhone 7, is al verkrijgbaar!

Pluspunten van een refurbished smartphone

Er zijn zeer veel pluspunten te bedenken aan het nemen van een refurbished smartphone. Zoveel voordelen, dat het nemen van een refurbished smartphone in grote mate aan het toenemen is onder smartphone gebruikers.

Een refurbished smartphone is beter betaalbaar

Je hebt het vast gemerkt: de smartphones kunnen steeds meer, maar worden daarmee ook steeds duurder. Het wordt al snel een duur geintje als je ‘even’ een nieuwe smartphone aan wilt schaffen. Een refurbished toestel is gemakkelijker aan te schaffen door de verbeterde betaalbaarheid.

Geen gebruikssporen

Ook al is de smartphone tweedehands, de leverancier zorgt er over het algemeen voor dat de gehele buitenkant nieuw is of er nieuw uit ziet. Ook wordt de binnenkant van de smartphone uitvoerig gecheckt en is deze zo goed als nieuw. Daardoor lijken de refurbished toestellen vrijwel geen gebruikssporen te bevatten.

Getest door onderzoekers

De refurbished smartphone wordt allereerst compleet als nieuw ingesteld, maar wordt daarna door ongeveer vijftig testjes gehaald. Deze testen worden uitgevoerd door onderzoekers van de verkoper. Alleen wanneer de refurbished smartphone door alle testen is gekomen, mag deze verkocht worden.

Garantie geldt ook!

Wanneer je een refurbished smartphone aanschaft, wil je natuurlijk niet dat deze direct kapot gaat. Toch kan op ieder moment een smartphone kapot gaan, ook al is deze net opnieuw getest. Daarom geldt er ook een garantie op de refurbished smartphones. Hoelang deze garantie precies is, is wel deels afhankelijk van de verkoper. Over het algemeen geldt wel een garantie van twee jaren, zoals bij de iPhone 7 het geval is.

Relevante berichten

Comments are closed here.