is de iphone echt waterdicht

Waterdicht of waterbestendig


Onder water met een smartphone is tegenwoordig mogelijk. De ontwikkelingen hebben niet stilgestaan en dat is ontzettend handig. Een telefoongesprek af maken tijdens het wandelen in een flinke regenbui zonder paraplu, kan zeker sinds de iPhone 7. Maar is de iPhone echt waterdicht of toch niet helemaal?

WATERBESTENDIG EN WATERDICHT 

Er is een verschil tussen waterbestendig en waterdicht. Waterbestendig houdt ook in dat de telefoon stofdicht is. Waar voorheen heel voorzichtig moest worden omgegaan met telefoonschermen zijn inmiddels alle iPhones stofbestendig en waterbestendig. Dit houdt in dat vocht morsen op de telefoon niet erg is, mits het direct wordt verwijderd. Een waterbestendige telefoon is niet geschikt voor teveel vocht, ermee zwemmen of douchen is niet mogelijk, daar gaat het apparaat kapot van.

onder water met een smartphone

DE IP CODERINGEN EN WATERDICHT 

Sinds de iPhone 7 hebben alle iPhones een ip nummer. Het ip nummer geeft aan hoe goed een toestel de invloeden van buitenaf kan weerstaan. Achter het ip nummer staat het getal 67 of 68. Ip 67 houdt in de dat telefoon een half uur lang zou moeten kunnen overleven in één meter diep water. Ip 68 houdt in dat een iPhone een half uur zou moeten kunnen overleven op twee meter diepte. Onder water met een smartphone is zeker mogelijk. Het is dus mogelijk om tijdens een boottochtje of het zwemmen, onderwater een foto te nemen. Deze ip coderingen zijn getest onder bepaalde omstandigheden en elke andere situatie verschilt natuurlijk. In theorie zou de telefoon het moeten overleven maar ondanks de ip normering 67 of 68, wordt het nog steeds afgeraden om met de telefoon de sauna in te gaan of te gaan zwemmen.

Een waterdichte smartphone kopen is mogelijk maar een telefoon is nooit helemaal waterdicht. Onder water gaan met een smartphone blijft een moeilijke kwestie, vanwege het feit dat de ingang van de oplader ook een ingang is voor vocht. Voorzichtig omgaan met elektronische apparatuur is natuurlijk nooit verkeerd. Het opladen van een telefoon is dan ook beter om niet in de badkamer te doen, stroom en water zijn geen goede combinatie. Wanneer de iPhone in een waterdichte hoes wordt geplaatst, speciaal om te watersporten, dan pas is de iPhone echt waterdicht. Maar op dat moment is het geen praktisch geheel meer om mee te bellen of foto’s te nemen. 

ONDER WATER MET EEN SMARTPHONE 

Sinds de iPhone 7 zijn alle iPhones genormeerd met ip 67 en ip 68. Het antwoord is dus ja op de vraag, is de iPhone echt waterdicht? De iPhones kunnen tegenwoordig ook beter tegen andere vloeistoffen dan water, in vergelijk met de vroegere iPhones. Een waterdichte smartphone kopen die ongelukken met water kan weerstaan is mogelijk met de nieuwe generaties iPhones.

Relevante berichten

Comments are closed here.