Zelf je kapotte iPhone-scherm vervangen? Probeer het eens


Het kan iedereen overkomen, je laat je iPhone vallen, pakt hem op en dan blijkt het dat hij een kapot scherm heeft. Ongelofelijk vervelend natuurlijk want je gebruikt hem dagelijks. Een kapot scherm ziet en voelt niet lekker aan wanneer je een bericht wil lezen of typen. Omdat het beeldscherm van je iPhone misschien wel het meest belangrijke is moet je op zoek naar iemand die een beeldscherm iPhone repareren kan. Het beeldscherm iPhone vervangen kost natuurlijk wel weer geld. Een optie is om dan zelf iPhone-scherm vervangen. 

Zelf iPhone-scherm vervangen

Vaak gaan we direct naar de telefoonzaak wanneer iets aan onze telefoon kapot is of als iets niet meer goed werkt. Dit houdt dan gelijk in dat je de iPhone een tijdje kwijt zal zijn. Zelf het scherm repareren nadat hij kapot is gegaan is dan ook de beste optie. Het klinkt best moeilijk het beeldscherm iPhone repareren, maar met een beetje hulp moet het jezelf ook lukken. Zeker wanneer je iPhone al wat ouder is en niet heel erg lang meer mee gaat dan zou je zeker het zelf vervangen kunnen overwegen. Wanneer je nog maar net een nieuwe iPhone hebt is het beter om deze via de officiële kanalen, zoals de Apple store of de erkende service provider, te laten maken. De kosten van de Apple store en de service provider zijn vrijwel gelijk aan elkaar. 

beeldscherm iPhone vervangen

Beeldscherm iPhone vervangen

Op internet zijn verschillende kits verkrijgbaar waarmee een gebroken iPhone scherm mee te maken is. De kits welke op het internet te koop zijn kosten een paar tientjes. Wanneer je met de kit aan de slag gaat om het iPhone-scherm te vervangen is het belangrijk dat je de iPhone eerst volledig uitschakelt. Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan wanneer je het scherm aan het vervangen bent. Achter het scherm zitten vaak kleine kabeltjes welke je niet moet lostrekken. Het hebben van goed gereedschap om daarmee het scherm te vervangen is dan ook belangrijk. Denk hierbij aan een zuignap maar ook aan een schroevendraaier welke geschikt is voor klein apparatuur. Nadat het je gelukt is om het scherm te vervangen moet je ook alles weer op dezelfde manier gaan vastmaken en er voor zorgen dat je alles terug legt in de behuizing waar het ook hoorde. Behoud hierin wel je rust, je wil wel al de stappen volgen welke de instructie aangeeft. Wanneer je alles weer op z’n plek hebt en de iPhone weer hebt dichtgemaakt controleer je of alles weer goed werkt.

Relevante berichten

Comments are closed here.