bitcoins

Alles wat je moet weten over het investeren in Bitcoins


Bijna iedereen kent ondertussen wel de Bitcoin. Deze zogenaamde cryptomunten worden op dit moment overal op de wereld verhandeld en steeds meer bedrijven gebruiken ze als betaalmiddel, zo is dit jaar ook Paypal ingestapt. Vooral in de beginperiode zijn sommige investeerders schatrijk geworden, waardoor veel mensen er nu interesse in hebben. Je moet echter wel beseffen dat de crypto currencies een stuk complexer zijn dan andere investeringen en dat de Bitcoin koers echt niet alleen maar stijgt. Je moet dan ook goed op de hoogte zijn van hoe investeren in bitcoins werkt voordat je denkt dat je met je voeten omhoog op jouw nieuwe bank geld kunt verdienen. Om je hier goed mee op weg te helpen, en om je een volledig beeld te geven, hebben we hieronder de belangrijkste informatie omtrent het beleggen in Bitcoins voor je op een rijtje gezet.

Zorg dat je investeert tijdens een ‘golden cross’

De beste tijd om te investeren in Bitcoins is tijdens een zogenaamde ‘golden cross.’ Dit is de periode wanneer het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde aan de opwaartse kant kruist. Het is echter moeilijk om een goed moment voor het in stappen te voorspellen. Je beste optie is om in te stappen op een moment dat de markt is gedaald. 

Zorg dat je je munten goed afschermt en bewaar ze in een wallet

Ga je cryptomunten zoals bitcoin kopen dan wil je die natuurlijk goed kunnen bewaren. De beste manier om je cryptomunten veilig te bewaren is door ze in de portemonnee, oftewel wallet, van je cryptocurrency zelf te bewaren. Alhoewel zogenaamde crypto-exchanges het gemakkelijk maken om te investeren, munten te verkopen en geld te storten, zijn ze echter kwetsbaarder om gehackt te worden. Dit betekent dat je al je geld in één klap kwijt kunt raken. De reguliere portefeuilles van de crypto currencies zelf daarentegen zijn veel veiliger. Ze zijn gedecentraliseerd en de rekeninghouder heeft altijd de controle. Met een zogeheten native portemonnee ben je de enige die de sleutels van je crypto rekening heeft.

Verdiep je erin, het is geen kwestie van slapend rijk worden

Leer van de geschiedenis en de voorspellingen van de markt voordat je zomaar grote financiële beslissingen gaat nemen. Door jezelf op te leiden en in te lezen in de markt, kun je die markt op het juiste moment betreden en verlaten… en daardoor grote financiële voordelen behalen, het is echter geen kwestie van slapend rijk worden.

Gebruik zogenaamde ‘Staking Rewards’

Met zoveel verschillende munten in de crypto markt, is het moeilijk zijn om te wedden op een winnaar. Een goede manier om jouw rendement te maximaliseren is om te investeren in een munt die voor inzet beloningen biedt. Zo bieden veel startups maandelijkse bonussen aan beleggers voor het simpelweg vasthouden van hun munten. Je kunt deze bonussen dan weer terugzetten in nieuwe investeringen om jouw vermogensopbouw te bespoedigen.

Wees voorzichtig met je inleg

Wij raden je aan om als beginner niet al jouw vermogen direct te beleggen in cryptocurrency, tenzij je bereid bent om direct grote risico’s te nemen. De crypto markt is namelijk een zeer volatiele markt met schommelingen. Door die hevige koers schommelingen zou je zomaar veel geld kunnen verliezen. Zorg dus dat je weet waar je aan begint en leg een bedrag in dat je kunt missen. De dagen dat cryptocurrency tot enorm hoge winsten leidden zijn voorbij.

Relevante berichten

Comments are closed here.