Chronologische volgorde iPad


iPad tijdslijn: zo verliep de ontwikkeling

De iPad is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar kun je de tijd nog herinneren dat hij werd geïntroduceerd? Heel de wereld stond op zijn kop. Door de jaren heen heeft de iPad veel ontwikkelingen doorgemaakt. We maken een chronologische volgorde iPad ontwikkelingen voor jou.

De eerste iPad werd in 2010 gelanceerd door Apple. Alle modellen zijn verkrijgbaar in twee versies: enkel wifi en wifi + cellular, waarbij je over het netwerk kunt internetten. Je hebt dan wel een simkaart met abonnement nodig. Je kunt altijd kiezen uit verschillende opslagcapaciteiten.

2010: de eerste iPad

We beginnen de iPad tijdslijn natuurlijk met de eerste generatie. In de VS werd hij als eerste gelanceerd, later kwamen Duitsland, Frankrijk en Japan aan de beurt. De eerste iPad had een grootte van 9,7 inch en woog 700 gram. Je kon er boeken mee lezen, muziek luisteren, e-mailen, spelletjes op spelen en internetten. In het begin kon je alleen de ingebouwde apps tegelijkertijd draaien, waardoor de batterij erg lang meeging. Toen iOS 4.2 kwam werd dit anders. De iPad werd verkozen tot het beste product van 2010. De jury vond hem ‘gamechanging’.

2011: de iPad 2

In de chronologische volgorde iPad ontwikkelingen komt de iPad 2 vanzelfsprekend als volgende. Hij werd in maart 2011 uitgebracht. Hij werd voorgesteld door Steve Jobs. Deze iPad had twee camera’s, waardoor je kon bellen met Facetime. Daarnaast was hij 15% lichter en 33% dunner dan zijn voorganger. Hij was ook negen keer sneller.

2012: de derde generatie

De opvolger van de iPad 2 werd in maart van 2012 gelanceerd. Hij had geen cijfer, maar werd simpelweg gewoon iPad genoemd. Deze versie had een Retina-display van 2048×1536 pixels, een snellere processor en een betere camera met iSight. Daarnaast heeft hij ondersteuning voor 4G.

2012: iPad met Retina-display

Nog geen zes maanden na de aankondiging van de derde generatie, kwam Apple alweer met de volgende. Door Apple werd hij de ‘iPad met Retina-display’ genoemd en had een lightning-aansluiting, Facetime camera, A6X-chip en wereldwijde LTE-dekking.

2012: de iPad mini

Apple kondigde in oktober 2012 tevens een kleinere versie aan: de iPad mini. Deze had een geheel nieuwe behuizing en was dus geen letterlijke kopie van de eerdere uitvoeringen. De randen zijn een stuk dunner, waardoor het scherm in verhouding groter is. In deze iPad zit software die kan herkennen welke vingers je gebruikt om het scherm te bedienen en welke om de tablet vast te houden. Deze iPad had de nieuwste wifi-technologie en een A5-chip, dezelfde als in de iPad 2. De tablet was uitgerust met een camera van 5 megapixels en een Facetime-HD camera. Hij was verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

2013: iPad Air

Deze iPad was een stuk lichter en dunner dan zijn voorgangers. Je kon hem krijgen in de kleuren zilver/wit en grijs/zwart. De processor was een stuk sneller en hij was standaard voorzien van iOS 7.

2013: iPad mini 2

Een jaar later werd de volgende generatie iPad mini aangekondigd. Deze had een Retina-scherm, een M7-coprocessor en een snelle A7-processor. Deze iPad was standaard uitgerust met iOS 7.

2014: tweede generatie iPad Air

De tweede generatie iPad Air werd op 17 oktober 2014 aangekondigd. Deze had wederom een Retina-scherm, Touch ID en de processor was sneller. Standaard werd hij geleverd met iOS 8.

2014: iPad mini 3

Weer een jaar later kwam de derde generatie iPad mini.

2015: iPad Pro

In 2015 kwam Apple met een zwaardere versie van de iPad: de iPad pro. Deze had een Retina-scherm met een grootte van 12,9 inch en was daarmee groter dan de andere versies. Er zitten vier speakers in, waardoor het geluid een stuk beter is. Ook nieuw is de Smart Connector waarmee een speciaal Apple Keyboard kan worden aangesloten. Bij deze iPad kwam ook de Apple Pencil.

2015: iPad mini 4

Bij de iPad mini 4 kon worden gekozen uit 16, 64 of 128 geheugenopslag. Hij had een A8-processor en een 8-megapixel camera. Je kon kiezen uit de kleuren goud, spacegrijs en zilver.

2016: tweede generatie iPad Pro

De tweede generatie iPad Pro verscheen in 2016. De camera werd verbeterd, net zoals het scherm. Standaard werd deze iPad voorzien van iOS 9. Je kon kiezen uit de kleuren wit, roségoud, goud en spacegrijs.

2017: De Nieuwe iPad

Apple introduceerde op 21 maart 2017 de nieuwe iPad. In de marketing wordt hij enkel ‘iPad’ genoemd, waardoor er wat verwarring ontstond. Deze iPad was de eerste met een A9-processor, waardoor hij sneller is dan de iPad Air 2, al is hij wel wat dikker. Standaard zit hier iOS 10 op en je kunt kiezen uit de kleuren goud, zilver en spacegrijs. De opslagcapaciteiten zijn 32 en 128 GB.

Relevante berichten

Comments are closed here.