keyboard

De geschiedenis van het keyboard


Een keyboard is een erg bekend instrument, maar wie kent tegenwoordig nog de geschiedenis van dit mooie instrument. U zou denken dat een keyboard afstamt van de piano, echter is niets minder waar. Maar waar vindt de oorsprong van het keyboard dan plaats? Wij vertellen u er graag meer over!

Orgel

De historie van het keyboard komt dus niet bij een piano vandaan. En het klinkt misschien gek, maar een keyboard stamt af van een orgel. Een orgel was namelijk te groot en minder makkelijk mee te nemen en daarom zocht men naar een waardige vervanger. De Amerikaan Bob Moog bouwde al in 1964 de voorloper van het keyboard: een synthesizer. Rond 1980 was het moment dan echt daar: het ontstaan van het eerste échte keyboard. 

Ivoor

De toetsen van een orgel werden vroeger gemaakt van ivoor. Echter was de ivoorhandel een wat omstreden onderwerp en kwamen er al snel alternatieven op de markt. Zo werden de toetsen later gemaakt van hout met een laagje kunststof. Dit was erg handig, want de handel in ivoor werd weer wat later verboden. 

Het aantal toetsen

Als u al wat onderzoek heeft gedaan naar keyboards is u vast al opgevallen dat het ene keyboard meer toetsen heeft dan de andere. We vertellen u graag waarom dit is. In het kort: elk aantal toetsen heeft een andere doelgroep. Zo bestaat er een keyboard met 61 toetsen, deze wordt voornamelijk gebruikt bij keyboardlessen en geeft je de mogelijkheid om met twee handen te spelen. Daarnaast bestaat er ook een keyboard met 88 toetsen, deze wordt voornamelijk gebruikt door gevorderden bij het spelen van zwaardere pianocomposities. Kleinere maten zijn geschikt voor kinderen of voor het gebruik in combinatie met een computer. 

Benieuwd?

Bent u benieuwd naar welk van deze keyboards geschikt is voor u? Kijkt u dan eens op de website van MaxiAxi. Zij hebben een erg breed aanbod en helpen u graag met het vinden van de mooiste instrumenten. Daarnaast helpen ze u ook graag met het vinden van andere apparatuur op het gebied van licht en geluid. Bij vragen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de klantenservice!

Relevante berichten

Comments are closed here.