vr bril

De manieren waarop VR een groter deel van ons leven zal gaan beïnvloeden


De technologie is de afgelopen 15 jaar veel verbeterd en tegenwoordig komen er veel nieuwe gadgets op de markt. Een van de nieuwste en coolste technologieën die op de markt is verschenen, is virtual reality. Deze snel groeiende technologie is nu voor het eerst binnen handbereik en steeds meer gadgets gebruiken het om. Aanvankelijk werd VR gebruikt om de game- en film ervaring te verbeteren, maar met de toename van de populariteit, begonnen grote bedrijven zoals Sony en Facebook erin te investeren. En nu is er veel geëxperimenteerd en onderzocht op dit gebied en kun je bijvoorbeeld ook een vr workshop volgen. We verwachten dat VR een groot deel van onze toekomst zal gaan uitmaken en dat het toegepast zal gaan worden op allerlei verschillende manieren. Hieronder benoemen we er enkele.

Gamen

Virtual reality is populair geworden door gaming. Virtual Reality is dit veld al begonnen te veroveren en veel bedrijven zijn begonnen met het bouwen van nieuwe games volgens de VR-technologie. Op deze manier gaan games heel anders beleefd worden en we verwachten dat dit ook een revolutie in de gaming wereld als resultaat zal hebben.

Een film ervaren met VR

Tot nu toe kun je al 3D-films alleen in de bioscoop bekijken, maar dit is nog maar het topje van de ijsberg. ‘Real 3D’ zal gebaseerd zijn op VR-technologie en hierbij kun je jezelf zien als een deel van de film. Je kunt de film voelen vanuit de gekozen hoek, niet vanuit de keuze van de camera. De ontwikkelingen zijn al gestart en in Amsterdam is een bioscoopzaal van dit type gelanceerd.

Reizen met VR

Met virtual reality kun je de wereld rondreizen zonder je huis te verlaten. Ja, met VR-technologie kun je van je huis naar een geheel nieuwe plek reizen. Je kunt winkelen, reizen of socializen zonder je bank te verlaten. VR-technologie is gebaseerd op ‘er zijn zonder er echt te zijn’. Er wordt dus verwacht dat we de golven van de oceaan in ons huis kunnen zien, de zon en het strand in Miami kunnen ervaren, en nog veel meer. Met deze technologie worden plaatsen die ver weg zijn gemakkelijk te bezoeken in de virtuele wereld.

Comfortabeler werken

Thuiswerken is altijd comfortabeler… en productiever! Met VR-technologieën verwachten we de ontwikkeling van virtuele kantoren. Met deze technologie kan men overal werken. Zaken als een aangesloten digitale printer zijn de extra functies die bij dit concept kunnen worden verwacht.

Beter zicht op producten en diensten

Virtual reality kan een betere realtime ervaring bieden van diensten en producten die we mogelijk van plan zijn te kopen. Op dit moment moeten we alles beoordelen op basis van de 2D-afbeelding, bijvoorbeeld een hotelkamer of een reisbestemming. Maar met de introductie van 3D virtual reality kun je de plek vóór de daadwerkelijke aankomst bekijken en voelen. Je kunt het gevoel van de plek beoordelen voordat je er daadwerkelijk heen gaat en dus op die manier beter je vakantie plannen.

Leren met behulp van VR

Met behulp van virtual reality zal de kwaliteit van leren enorm verbeteren. Praktijkleren is altijd beter dan de academische kennis en met de ondersteuning van VR-technologie zal dat praktijkdeel nog veel interessanter worden. Chirurgen kunnen virtuele operaties uitvoeren om te oefenen; piloten kunnen de druk van het landen voelen voordat ze er daadwerkelijk mee geconfronteerd worden en nog veel meer. Met deze technologie kunnen we leren van experts. 

Verbeterde kwaliteit van leven

Met de verbetering in virtual reality zal ons leven beter worden. VR-technologieën zullen iphones en andere smartphones slimmer maken, en nog veel meer slimme tools zoals VR-brillen, VR-apparaten zullen op de markt komen. Met VR kunnen we genieten van geschiedenis, de ruimte verkennen (vanaf de aarde), het oppervlak van de maan in 3D zien en nog veel meer. Alle gebieden van ons leven zullen beter en praktischer worden!

Relevante berichten

Comments are closed here.