iphone 12

De verwachtingen voor de nieuwe Iphone 12 zijn dit jaar erg hoog


Ieder jaar in september presenteert Apple de nieuwste modellen van zijn alom gevierde Iphone. Ook dit jaar zijn de verwachtingen weer hoog. Het is dit jaar de beurt aan de Iphone 12, het nieuwste model dat vooralsnog in mysterie gehuld is. Dat de nieuwe iPhone wederom voorzien zal zijn van verschillende updates en aanpassingen zal geen geheim zijn, maar wat er precies te verwachten is van het nieuwste toestel van Apple is vooralsnog onbekend. 

De presentatie van de nieuwe iPhone 12 wordt dit jaar mogelijk iets uitgesteld. Door alle perikelen rondom het Coronavirus bestaat de verwachting dat de nieuwe iPhone  mogelijk pas in oktober wordt gepresenteerd. De levering van verschillende onderdelen van het toestel zou door de wereldwijde ontwikkelingen de nodige vertraging hebben opgelopen, waardoor de massaproductie van het nieuwe toestel en ook de presentatie ervan, enigszins vertraging oplopen in vergelijking met voorgaande jaren. 

Wat kunnen we precies verwachten van de iPhone 12?

Er zijn vooralsnog slechts een aantal keren een aantal dummy’s van het nieuwe toestel opgedoken in de pers. Apple houdt het ontwerp van nieuwe toestellen zoveel mogelijk geheim tot de definitieve presentatie, maar de geruchten over wat er te verwachten is, zijn inmiddels talrijk. 

Zo worden verschillende uitvoeringen van de Iphone 12 verwacht. Het gaat hier specifiek om de Iphone 12, de Iphone 12 Max, de Iphone 12 Pro en de Iphone 12 Pro Max. Volgens de website van Apple worden al deze modellen uitgerust met de nieuwe Apple A14 Bionic-processor. Er is vooralsnog weinig over deze processor bekend, maar de verwachting is dat deze een stuk krachtiger zal zijn dan de A13 Bionic-chipset de vorige series Iphone hadden. Met een verhoogde rekenkracht van 2,65 GHz beloven de nieuwe modellen een stuk sneller te zullen zijn. Daarnaast krijgen alle toestellen een minimale opslag van 128 GB. De twee pro-varianten krijgen naar alle waarschijnlijkheid een werkgeheugen van 6Gb en de Iphone 12 en Iphone 12 Max een werkgeheugen van 4 GB. 

Het aantal camera’s wordt uitgebreid op het nog te presenteren toestel

Volgens verschillende bronnen worden de Iphone 12 en Iphone 12 Max voorzien van een dubbele camera aan de achterzijde, net als bij de voorganger Iphone 11 Pro en de Iphone 11 Pro Max. De nieuwe Iphone 12 Pro en Iphone 12 Pro Max worden echter voorzien van maar liefst drie camera’s. Daarnaast worden de nieuwe modellen voorzien van de LiDAR-scanner. Deze is ook geïnstalleerd op de Ipad Pro en kan diepte extra goed inschatten. 

Er zijn veel geruchten dat de nieuwe iPhone voorzien is van een speciale optie die het interessant maakt voor miljoenen gebruikers om hun telefoon te vernieuwen. Het gaat namelijk om een nieuwe telefoon die gericht is om te gebruiken met het 5G netwerk, wat wereldwijd op steeds meer plaatsen wordt geïnstalleerd. Door zich te richten op het 5G netwerk, kan het gebruik door de toegenomen snelheid van dataverkeer op het nieuwe netwerk een flinke boost betekenen voor de nieuwe telefoon. Want waar consumenten voorheen vaak nog wachten om over te stappen op het laatste model telefoon, zou deze aanpassing voor heel veel mensen de reden kunnen zijn om straks het nieuwste model van de iPhone aan te schaffen. 

Relevante berichten

Comments are closed here.