managed webhosting

De voordelen van managed webhosting voor jouw bedrijf


Als jouw bedrijf, zoals de meeste, afhankelijk is van het internet zul je op zoek moeten naar goede webhosting. Dit is het onderbrengen van je domein bij een bedrijf, de provider, die voor jou de webserver beheert, ook wel ‘managed webhosting’ genoemd. De provider beheert de server, voert software- en hardware-onderhoud uit, biedt beveiliging, bewaakt de activiteit en zorgt voor back-up services.

In tegenstelling tot gedeelde hosting, waarbij meerdere gebruikers gebruik maken van één server, biedt beheerde webhosting een server voor exclusief gebruik. Beheerde webhosting is vergelijkbaar met virtuele of gedeelde hosting omdat het webhostingbedrijf de server beheert. Het verschil is dat bij beheerde webhosting het IT-personeel dat het beheer uitvoert, iets moet begrijpen van jouw bedrijf en hoe het de server gebruikt.

Bij ‘managed webhosting’ stelt de hosting service provider de server in en zorgt hij voor de dagelijkse gang van zaken, vierentwintig uur per dag. Het lost technische problemen op, handelt software-updates af, zorgt voor een goede beveiliging en meer. Er komt veel kijken bij het beheer en onderhoud van een server, en managed webhosting neemt die zorgen uit je handen.

Er komt veel werk kijken bij het opzetten van een veilige server. Of je nu helemaal opnieuw begint of jouw website migreert vanaf een andere server, de nieuwe server moet correct worden geconfigureerd voordat deze gebruikt wordt. Alles moet naar wens worden geconfigureerd en de nieuwste beveiligingsupdates zullen moeten worden geïnstalleerd. Dit kan vele uren in beslag nemen.

Server Onderhoud en updates worden verzorgd

Jouw desktop of macbook wordt regelmatig bijgewerkt met updates. Deze updates verhelpen beveiligingsfouten, voegen functies toe en verbeteren de prestaties. Een webserver heeft hetzelfde soort onderhoud nodig, maar hoewel de meeste pc’s deze updates automatisch installeren en weinig of geen gespecialiseerde kennis nodig hebben, moeten web server-updates handmatig worden geïnstalleerd en hebben ze meestal enige technische vaardigheden nodig.

Bij een volledig beheerde hosting krijg je software ondersteuning en upgrades voor de software, zoals het besturingssysteem, webserver software, PHP, MySQL en verschillende andere onderdelen. Je wordt geholpen bij eventuele problemen en deze onderdelen worden voor je ge-upgrade naar de nieuwste versie.

Zoals je zou verwachten, is managed webhosting over het algemeen duurder dan ‘dedicated webhosting’ waar je het beheer voor eigen rekening neemt. Wanneer je betaalt voor beheerde webhosting, betaal je voor 24/7 IT-ondersteuning van de webhosting provider… en daar hangt natuurlijk een ander prijskaartje aan.

De IT-afdeling van je bedrijf zal een belangrijke factor spelen bij de beslissing of jouw bedrijf al dan niet gebruik maakt van managed webhosting. Serverbeheer is een 24/7 baan waarbij veel verschillende expertisegebieden komen kijken, waaronder configuratiebeheer, monitoring, back-up technologieën, beveiliging en nog veel meer. Het is de moeite waard om vooral over de beveiliging goed na te denken, omdat het een groot deel van de reden is waarom serverbeheer zo intensief kan zijn. Is jouw IT-afdeling proactief en reactief genoeg om de server altijd te beschermen?

Zelfs als jouw IT-personeel de expertise heeft om een ​​server te beheren, is het ook belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van die afdeling. Is er voldoende personeel om het reguliere werk te doen en 24-uurs serverbeheer daar aan toe te voegen? Als je een up to date beveiligde server nodig hebt, maar niet de expertise in huis hebt om deze te beheren, dan is managed webhosting het prijskaartje meer dan waard.

Relevante berichten

Comments are closed here.