iphone 12

Dit zijn de laatste geruchten van de nieuwe iPhone die Apple op de plank heeft liggen


De presentatie van een nieuwe iPhone wordt traditiegetrouwen door veel mysterie omgeven. Dit jaar lijkt er nog veel meer geheimzinnigheid te zijn dan in andere jaren. We zagen ook niet eerder zoveel geruchten de ronde doen als nu. Steeds meer details van de iPhone 12 lijken uit te lekken, terwijl nog altijd niet precies duidelijk is wanneer het toestel eigenlijk precies wordt gepresenteerd. Dat het wat later zou worden dan gebruikelijk, was al bekend. Experts houden het vooralsnog op oktober, hoewel doemdenkers eerder dit jaar nog vreesden dat het wel eens begin volgend jaar zou kunnen worden.

Geen drie, maar vier modellen

Een vrij revolutionaire omschakeling is de uitbreiding van drie naar vier modellen. Alles wijst erop dat de iPhone 12 standaard in vier verschillende uitvoeringen zal worden gepresenteerd. Tot nu toe koos Apple ervoor om elke versie in drie varianten uit te brengen, maar er zijn al foto’s uitgelekt van de vermoedelijke verpakkingen van de toestellen. Daaruit blijkt dat er een klein toestel bij komt, een telefoon met een schermformaat van 5,4 inch. Dit toestel zou iPhone mini gaan heten, een gerucht dat door het inmiddels her en der gepubliceerde beeldmateriaal lijkt te worden bevestigd.

OLED-scherm

Vorig jaar verscheen de iPhone 11 en dit toestel is uitgerust met een LCD-scherm. Dat was een keuze omwille van de prijs, want LCD-schermen zijn wat voordeliger te produceren. De OLED-schermen zijn een klasse duurder, maar ook veel beter. Verondersteld wordt dat Apple er dit jaar voor heeft gekozen om alle toestellen nu van een OLED-scherm te voorzien. Oké, je betaalt daar iets meer voor, maar verheug je alvast maar op veel intensere kleuren, diepere zwarttinten en betere contrastwaarden. Dat is een mooie vooruitgang, toch?

Vormgeving

De iPhone 4, die in 2010 verscheen, werd alom geprezen om de sublieme vormgeving. Insiders weten het vrijwel zeker: Apple zou dit jaar terugkeren naar de looks en feel van de iPhone 4. Dit valt op te maken uit beeldmateriaal dat inmiddels op verschillende plaatsen is opgedoken. Dergelijke afbeeldingen worden over het algemeen beschikbaar gesteld aan bedrijven die hoesjes voor telefoons maken en daarbij wil nog wel eens een plaatje gelekt worden naar de buitenwereld. Of de geruchten juist zijn, weten we binnenkort.

120Hz of toch niet?

Al maanden wordt gespeculeerd over de verwachte overstap naar schermen met een beeldsnelheid van 120Hz. De iPad Pro is al voorzien van deze optie, die erg prettig is voor zowel het scrollen als bij het afspelen van bewegende beelden. Het leek een logische stap, maar de laatste weken wordt zeer getwijfeld aan de haalbaarheid. Analisten vonden in de bètaversie van besturingssysteem iOS14 aanwijzingen voor het gebruik van 120Hz schermen. Tegelijk komen er juist steeds meer geluiden die erop wijzen dat Apple het niet op tijd heeft kunnen redden om deze toepassing te integreren in de nieuwe toestellen. Met name het hogere batterijverbruik van de 120Hz schermen zou een rol hebben gespeeld bij de afwegingen.

Relevante berichten

Comments are closed here.