home office

Essentiële accessoires voor je home office


Door de pandemie zitten de meeste werknemers niet langer op het kantoor, maar thuis achter het bureau of aan de keukentafel. Het advies van de overheid is immers nog steeds zoveel mogelijk thuis te werken, mits je functie dit toelaat. Wellicht heb je je home office al goed ingericht of dacht je juist snel weer op kantoor te zitten. Speciaal voor die laatste groep hebben wij een blog geschreven over welke accessoires essentieel zijn voor jouw home office. We zitten immers waarschijnlijk nog wel eventjes thuis. 

  1. Headset

Niet alleen op kantoor, maar ook in je home office mag een headset niet ontbreken. Een headset vergemakkelijkt het opnemen van de telefoon. Je hoeft geen telefoon vast te houden, dus je hebt je handen vrij om te typen. Extra prettig zijn de zogenoemde noise canceling headphones. Deze koptelefoons dempen storende omgevingsgeluiden en ruis. Handig als de kinderen thuis zijn en jij moet werken of als partner naast je zit te vergaderen.  

  1. Waterfles

Het klinkt cliché, een waterfles op je tafel. Toch vergeten veel mensen om genoeg te drinken. Onderzoek toont aan dat voldoende drinken leidt tot gezondere, blijere, meer gemotiveerde en productievere werknemers. Wat wil je nog meer? Zorg er dus voor dat je een (gevulde) waterfles bij de hand hebt. Er zijn ook speciale waterflessen die aangeven wanneer en hoeveel je moet drinken. Handig! 

  1. Laptopstandaard 

De meeste mensen werken thuis op een laptop. Lang werken op een laptop resulteert vaak in een oncomfortabele werkhouding. Het scherm staat immers niet op de juiste kijkhoogte. Hierdoor word je gedwongen om je nek en rug langere tijd te buigen, met als gevolg pijn en ongemak aan het einde van de dag. Een goede zithouding tijdens het werken kun je bevorderen met een speciale laptop standaard. Zorg dat de laptop op een hoogte komt te staan waarbij er minimale buiging en/of strekking van de nek ontstaat. Zorg daarnaast dat je recht in het scherm kijkt. Dit zal je een hoop ongemak bespraken!

  1. Opladers

Tegenwoordig nemen we vaak de opladers van onze laptops en telefoons mee als we de deur uitgaan. Je device zal toch uitvallen… Zeker nu we slechts af en toe op kantoor zijn, vergeten we onze opladers vaak. Je kunt het je echter niet veroorloven om thuis zonder oplader te zitten en niet te kunnen werken. Zorg er daarom voor dat je een extra oplader thuis hebt liggen, voor je laptop én telefoon. Zo kom je tijdens je ZOOM meeting of call niet zonder power te zitten. Daarnaast geeft het rust. Je kunt tegenwoordig erg voordelig een iPhone oplader of Samsung oplader online kopen.

  1. Office Workout app 

Naast het drinken van voldoende water, is het belangrijk om in beweging te blijven; ook tussen het werken door. Tijdens het werken kun je veel spanning opbouwen in je lichaam. Af en toe even lopen of de schouders bewegen is daarom belangrijk. Op kantoor liep je wellicht een rondje rond het gebouw in de pauze. Thuis vergeten we dit echter vaak. Gelukkig zijn er speciale workout apps die je helpen bewegen tussen het werken door. Zo heb je de ‘Office Workout’ app en de ‘7 Minute Workout’ app. Al zijn het maar een paar minuutjes, zorg dat je blijft bewegen. 

Welke accessoires heb jij nog nodig om je home office compleet te maken?

Relevante berichten

Comments are closed here.