iPhone schade, wat nu?
Ontzettend populair op dit moment zijn de Apple iPhones, ze hebben een mooi design en zijn gebruiksvriendelijk. Meestal zijn de trotse bezitters dan ook erg zuinig op hun telefoon. Desondanks zit een ongelukje natuurlijk in een klein hoekje. De spanning die je voelt wanneer je iPhone ondersteboven op de grond ligt en je hem oppakt om te zien hoe het scherm er aan toe is, zal voor velen herkenbaar zijn. Helaas blijkt een scherm in veel gevallen beschadigd na een val. Hoe kun je nu het beste omgaan met een kapot scherm?
iPhone bezitters kiezen de telefoon niet in de laatste plaats voor het mooie design, het is dan ook niet gek dat veel mensen geen hoesje willen gebruiken. Daarbij wordt de telefoon door het hoesje vaak ook zwaarder en dikker waardoor deze weer minder prettig in je hand ligt. Helaas is het natuurlijk wel zo dat je een grotere kans hebt op schade als je ervoor kiest geen hoesje om je telefoon te doen. Wat doe je dan met je iPhone zodra deze schade heeft opgelopen? In onderstaand artikel lees je meer over wat je kan doen als je scherm beschadigd is.
Verzekering voor je telefoon
Je kunt een verzekering voor je telefoon nemen bij een verzekeringsmaatschappij. Je bent dan beschermd bij schade van een valpartij en in sommige gevallen zelfs tegen schade door water. De kosten voor zo’n verzekeringspakket variëren, maar je kunt al verzekerd zijn voor iets meer dan een euro per week. Je kunt jouw iPhone ook verzekeren bij AppleCare+. Deze verzekering is vergelijkbaar met de anderen, alleen is het van het Apple merk zelf. Maar ook met een verzekering loop je helaas nog steeds risico. Heb je midden in je scherm een barst, maar functioneert je telefoon nog normaal? In dit geval ben je niet verzekerd. Ook hanteren veel maatschappijen een eigen risico bij een schadeclaim, dit kan zo 50 euro zijn. De maandelijkse kosten voor je telefoon ben je ook kwijt. Het loopt dus op tot een behoorlijk bedrag. In veel verzekeringspakketten ben je ook tegen diefstal beschermd, maar deze bescherming vind je ook vaak terug in een inboedelverzekering. Een dubbele verzekering is altijd onhandig en onnodig duur.
Reparatie
Je kunt er ook voor kiezen je telefoon niet te verzekeren en mocht je schade krijgen zelf voor de reparatiekosten op te draaien. Je kunt hiermee zelfs voordeliger uit zijn dan mét verzekering. Als je wilt kun je je iPhone zelf herstellen door de benodigde onderdelen per stuk aan te schaffen en zelf aan de slag te gaan. Toch is dit vrij ingewikkeld en mensen deinzen er vaak voor terug, ze laten het liever door iemand anders doen. Foonz iPhone reparatie service is zo’n plek waar je goed terecht kunt voor schade aan je iPhone. Het beste is natuurlijk om schade te voorkomen, door bijvoorbeeld een hoesje te gebruiken. Toch zit een ongelukje altijd in een klein hoekje, dat geldt zeker voor een voorwerp dat zo veelvuldig wordt gebruikt als een smartphone.
Comments are closed here.