Problemen met je Apple Airpods? Zo los jij je Airpod-problemen op


De Apple Airpods in combinatie met de nieuwe iPhone zijn een waar genot om te gebruiken. De geluidskwaliteit is erg goed en stabiel. Daarnaast is het natuurlijk super handig om met jet oortjes niet vast te zitten aan een snoer. Helaas komt het toch nog wel eens voor dat de oortjes niet helemaal meer naar behoren werken. Wat kun je er zelf aan doen en wanneer is het tijd om een professional in te schakelen?

Zelf de oortjes proberen te repareren

Probeer eerst zelf de nieuwe software te downloaden. Het komt namelijk vaak voor dat deze verouderd is, waardoor de oortjes geen verbinding meer kunnen maken. Heb je wel verbinding, maar is de kwaliteit erg slecht? Zorg er dan voor dat je de oortjes schoon gaat maken. Door het gebruik kan het voorkomen dat oorsmeer zich gaat ophopen in de oortjes. Op deze manier wordt het geluid verstoort en zullen de tonen niet meer klinken als ze voorheen deden. Als dit niet het gewenste effect geeft kun je ook naar de instellingen gaan en de ruimtelijke audio aan zetten. Deze functie zorgt ervoor dat je Airpods het surround effect geven. Je iPhone 12 beschermen is naast al deze tips ook erg belangrijk. Op het moment dat je telefoon valt kan het ook voorkomen dat je bluetooth verbinding kapot gaat. Deze verbinding zorgt ervoor dat jouw oortjes kunnen communiceren met de nieuwe iPhone.

Professionele hulp inschakelen

Indien alle voorgaande pogingen niet tot het gewenste resultaat hebben geleid is het slim om je Airpods na te laten kijken bij een professional. Je kan er hierbij voor kiezen om dit op de markt te laten doen. Dit zal in de meeste gevallen goedkoper zijn. Toch wordt het aangeraden om in dergelijke gevallen gewoon naar de Apple winkel te gaan. Het kan bijvoorbeeld nog zijn dat je garantie hebt op de Airpods. Dan worden ze namelijk gewoon onder garantie gemaakt of vervangen. Mocht het zijn dat je geen garantie hebt is het alsnog slim om naar de winkel te gaan. Het laten repareren op de markt kan dan wel goedkoper zijn, je krijgt hier echter vaak geen garanties. Gaan ze na de reparatie weer kapot dan kun je dit aangeven bij de winkel. Vaak zullen ze er dan onder garantie nogmaals naar kijken. Ook kan een winkel het beste bekijken of je Airpods nog wel te maken zijn. Helaas is het in sommige gevallen het beste om ze toch te vervangen in plaats van te repareren.

Relevante berichten

Comments are closed here.