Wat is de Apple Homepod?


De Apple HomePod is in een notendop een slimme speaker. De cilindervormige luidspreker van het elektronicabedrijf probeert de strijd aan te gaan met Amazons Echo en Google’s Home. Qua kwaliteiten overtroeft het Apple-product de goedkopere rivalen wanneer het aankomt op geluidskwaliteit en komt het in de buurt van high-end speakers. De HomePod is als ‘smart speaker’ compleet te noemen, al hadden sommige zaken wat beter gekund.

Wat is de Apple HomePod?wat is de apple homepod

De laatste jaren is de markt overspoeld met slimme speakers. Ze kunnen worden geactiveerd door middel van spraak en beantwoorden vragen alsof het een persoonlijke assistent is. Opdrachten om bijvoorbeeld een nummer op te zoeken, zijn een van de vele opties. Ook notificeert de luidspreker je afspraken wanneer je deze hebt gesynchroniseerd met je iPhone.

Behalve via je stem, kun je de Apple HomePod ook bedienen met fysieke knoppen. Het harder of zachter zetten van het apparaat met de hand is daarom ook voor beginnelingen eenvoudig. Wanneer je bekend bent met de functionaliteit van Apples Siri, dan voel je je nog sneller thuis.

De Apple HomePod wordt aangeboden in wit en grijs. De cirkelvormige gadget is 172mm hoog en 142mm breed. Daarmee is het iets breder dan de doorsnee smart speaker, maar ziet het er nog altijd flitsend genoeg uit op bijvoorbeeld je keukentafel.

Wat is de Apple HomePod niet?

Wanneer je een gebruiker bent van een Android-apparaat, bijvoorbeeld een Samsung smartphone, dan kun je de Apple HomePod wel vergeten. Het is louter bedoeld voor de iPhone, waardoor streamen van muziek vanaf een Android-telefoon niet mogelijk is. Daarnaast is het ontworpen om alleen Apple Music-gebruikers te bedienen. Dat betekent dat wanneer je verslaafd bent aan Spotify, de Apple HomePod uit je hoofd moet zetten. Tot slot is het met een prijskaartje van 600 euro een van de duurdere opties om van muziek te genieten. Voor hetzelfde geld heb je drie Amazon Echos plus een Echo Dot.

Wat is de Apple HomePod nog meer?

Naast een hightech-product dat keurig past binnen het Apple-ecosysteem, is de HomePod een sublieme drager van geluid. De tonen die uit het apparaat komen, zullen je versteld doen staan. In totaal zitten er zeven luidsprekers in de Apple HomePod. Dat zorgt voor een 360 graden geluidsdekking, waardoor elke hoek waar je staat het geluid hetzelfde zal klinken.

Compatible met elk apparaat is de Apple HomePod niet, maar wanneer je Apple-fan bent dan zal je zeker aan je trekken komen.

Relevante berichten

Comments are closed here.