walkie talkie apple watch

Zo kun je de ingebouwde Walkie Talkie van een Apple Watch gebruiken


Op zoek naar een snelle manier om onmiddellijk in contact te komen met vrienden en familie? Apple heeft de perfecte Walkie Talkie-app ingebouwd in je Apple Watch. Inderdaad je hoeft geen kennis te hebben van landelijke portofoons, maar slechts je arm op te tillen en je smartwatch van Apple gebruiken. In deze blog laten we je zien hoe je deze kunt gebruiken.

In 2018 voegde Apple een ongelooflijk handige nieuwe functie toe aan de Apple Watch die niet de aandacht kreeg die het verdiende. Deze nieuwe communicatietool, die beschikbaar is gemaakt voor alle Apple Watches (van de Series 1 tot en met de Apple Watch Ultra), is een altijd actieve Walkie Talkie-app waarmee je direct een spraakgesprek kunt starten met elk contact dat ook een Apple horloge heeft. Het werkt zelfs op modellen met alleen wifi wanneer je onderweg bent, zolang je je iPhone meeneemt.

Hoe je de ingebouwde Walkie Talkie van een Apple Watch gebruikt

Laten we eens kijken hoe je de ingebouwde Walkie Talkie-app van de Apple Watch instelt en gebruikt om in contact te blijven met degenen om wie je geeft. Jij en ten minste één contact moet een iPhone met iOS 12.4 of hoger (met FaceTime ingeschakeld) hebben en een Apple Watch met WatchOS 5.3 of hoger. Beide zijn op dit moment enkele jaren oud. 

Open de app en nodig je eerste contact uit

Open eerst de lijst met apps van de Apple Watch door op de Digital Crown te tikken. Daar zoek en tik je op de Walkie-Talkie-app (in het rood aan de linkerkant boven). Als je de app nog nooit eerder hebt gebruikt, moet je je eerste contact toevoegen om met hen in contact te komen.

Dit doe je door op ‘Vrienden toevoegen’ te tikken. Wanneer je dit doet, krijg je een lijst met contacten te zien. Tik op een om ze een uitnodiging te sturen. Zodra ze accepteren, kun je doorgaan naar de volgende stap.

Maak verbinding met contactpersoon

Zodra jouw contactpersoon de uitnodiging accepteert, wordt deze weergegeven in jouw vriendenlijst. Vanaf daar hoef je alleen maar op ze te tikken om een ​​gesprek te beginnen. Als je eerder verbonden was met een ander contact, of als het een tijdje geleden is dat je voor het laatst met dit contact hebt gechat, is de kans groot dat het een paar seconden duurt, omdat de Walkie-Talkie-app de beschikbaarheid controleert.

Begin te praten

Zodra je bent verbonden met het contact, hoef je alleen maar de handig genaamde Touch & Hold to Talk-knop ingedrukt te houden en te beginnen met spreken. Je stem wordt na een korte piep naar de Apple Watch verzonden. Er klinkt nog een toon wanneer je de knop loslaat, zodat de andere deelnemer aan het gesprek weet dat hij of zij kan spreken, net als bij een echte walkie talkie!

Relevante berichten

Comments are closed here.