apple tv plus

Apple tv plus: wat is het en hoe werkt het?


De streamingoorlog wordt alsmaar heviger. Als bingewatcher kun je nu onder andere kiezen uit Netflix, Amazon Prime, Videoland, Disney en nu dus ook Apple tv plus. Er is dus volop keuze, maar vraag jij wel eens af: Wat kan ik met een Apple tv plus abonnement? In dit artikel beantwoorden we die vraag net als Wat is Apple tv Plus en hoe werkt Apple tv plus?

Wat kan ik met een Apple tv plus abonnement?

Wat is Apple tv plus? Apple tv plus is het antwoord van Apple op Netflix. Met Apple tv plus kun je Apple Originals streamen. Het aanbod bestaat voornamelijk uit series films en documentaires. Elke maand voegt Apple nieuwe Originals toe aan het aanbod. Zo heb je iedere maand weer iets nieuws om naar uit te kijken.

Wat kost Apple tv plus?

Voor een abonnement op Apple tv plus betaal je 5 euro per maand. Dit is dus een stuk goedkoper dan het goedkoopste Netflix abonnement, daar moet meer dan het dubbele voor betalen, namelijk 11 euro. Ook krijg je het vaak cadeau bij de aanschaf bij een nieuw Apple product als een iPhone of een MacBook. Koop je zo’n soort product dan krijg je een jaar lang gratis Apple tv plus. En ben jij student en heb je een studentenabonnement op Apple Music? Ook dan krijg je nu gratis toegang tot alle content die je op Apple tv kan zien.

Hoe werkt Apple tv plus?

Met een Apple tv plus abonnement kun je dus Apple Originals kijken in de Apple tv-app. Deze app is al geïnstalleerd op jouw Apple apparaten. Het enige wat je hoeft te doen en is de app te openen en je kunt direct streamen. Super handig. Je kunt Apple tv plus kijken op je iPhone, iPad, Mac, Apple TV, tv’s die Airplay ondersteunen of gewoon online op tv.apple.com. Kijk je liever offline? Ook dat is mogelijk, download je favoriete film of serie naar je Apple device en kijk zonder wifi naar films en series.

Aanbod Apple tv Plus

Apple tv plus staat vol met exclusieve films, series en documentaires. Iedere maand wordt het aanbod uitgebreid met nieuwe Apple Orignals. Voor wie opzoek is naar een divers aanbod voor het hele gezin zit goed bij Apple tv. Zo kun je kijken naar Snoopy en spannende actiefilm met topactuer Jason Momoa. Ook deel je heel gemakkelijk de toegang tot apple tv binnen je gezin met Gezinsdeling, hiermee kun je zes gezinsleden toegang geven tot Apple tv.

Series

The Morning Show

The Morning Show is een serie die gaat over een van de meest belangrijkste ochtend momenten voor veel Amerikanen: de ochtendshows. Deze serie geeft een fictief inkijkje in een de ochtendshow wereld, gevuld met personen met grote ego’s, ambitie en machtswellustelingen. De hoofdrollen worden gespeeld door Steve Carrel, van de Office Us, Reese Witherspoon en Jennifer Aniston die in de serie Friends te zien was.

For All Mankind

In deze serie is de ruimtewedloop nog in volle gang en is de ruimtevaart nog steeds het middelpunt van de Amerikaanse cultuur. Het verhaal gaat vooral over de strijd in de ruimte en in het bijzonder van een paar NASA-astronauten en hun gezinnen.

Oprah’s Book Club

Oprah’s boekenclub was vroeger al een onderdeel van haar wereldberoemde show, maar krijgt nu dus een vervolg op Apple tv plus. In deze serie zal Winfrey één keer per maand een auteur interviewen. Dit met het idee om kijkers te stimuleren om meer te gaan lezen.

Films

The Banker

Deze film gaat over het waargebeurde verhaal van Bernad Garret en Joe Morris. Deze zakenmannen hielpen de zwarte gemeenschap in de tijd van segregatie. Door het kopen van banken en onroerend goed in blanke buurten, om daarna leningen te geven aan mensen van de zwarte gemeenschap die anders geen lening konden krijgen.

Hala

Hala gaat over een tiener van 17 die moeite heeft om balans te vinden tussen haar leven als tiener in een grote stad en haar islamitische opvoeding. Combineer dit met een geheim wat dat mogelijk haar familie kan verdelen en je krijgt interessante mix van cultuur en spanning.

Concurrent van Netflix?

Ondanks deze en nog een paar andere leuke films en series is het aanbod nog wat beperkt, zeker als je dit vergelijkt met Netflix. Ondanks dat er dus wel wat bij mag, heeft Apple tv plus ook wel wat voordelen. Zo kun je dus een jaar lang gratis gebruik maken als je een Apple product koopt en als je een abonnement hebt, kun je dit met maar liefst zes gezinsleden delen. Al met al dus zeker het proberen waard als je fan bent van Apple producten.

Relevante berichten

Comments are closed here.