De iOS 15.4 update, wat is er nieuw?


Apple heeft iOS 15.4 en iPadOS 15.4 uitgebracht, dit zijn alweer de vierde grote updates voor de besturingssystemen iOS 15 en iPadOS 15 die in september voor het eerst uitkwamen. iOS en iPadOS 15.4 zijn enorme updates die een flink aantal handige nieuwe functies voor de iPhone en iPad hebben. Welke dat zijn lees je in deze blog.

iOS 15.4 update, wat is er nieuw

Gezichtsherkenning met een gezichtsmasker

Met iOS 15.4 is er nu een optie om je iPhone te ontgrendelen terwijl je een gezichtsmasker draagt ​​zonder dat extra hardware, zoals de Apple Watch, vereist is. Apple waarschuwt dat full face ID de veiligere optie is, maar mask Face ID is nu beschikbaar. ‌Face ID‌ met een masker kan worden ingeschakeld na het updaten naar iOS 15.4, en het is ontworpen om het gebied rond je ogen te gebruiken voor authenticatie doeleinden. Het werkt met een bril, maar het is niet compatibel met een zonnebril, en je moet naar de ‌iPhone‌ kijken om hem te ontgrendelen met een masker op.

Let op! ‌Face ID‌ met een masker is beperkt tot de iPhone 12- en iPhone 13-modellen, dus het is niet beschikbaar op de iPhone 11. In tegenstelling tot de ‌iPhone‌-ontgrendelings functie die een Apple Watch gebruikt om te verifiëren wanneer je een masker draagt, kan de ‌Face ID‌ met een masker optie worden gebruikt om Apple Pay-transacties en app-aanmeldingen van derden te verifiëren.

iOS 15.4 update

Emoji’s

iOS-updates brengen vaak nieuwe emojis met zich mee, en iOS 15.4 is daarop geen uitzondering. De update introduceert ondersteuning voor Emoji 14 en voegt 37 emoji’s en 75 huidtinten toe, voor een totaal van 112 nieuwe karakters. Nieuwe ‘gezichten’ zijn onder meer een smeltend gezicht, een saluerend gezicht, een gezicht met open ogen en hand over de mond, een gezicht met een glurend oog, een gezicht met een diagonale mond en een gestippeld gezicht, terwijl nieuwe emoji’s bijtende lip en bubbels zijn. Er zijn verschillende nieuwe hand emoji’s, zoals hart handen, rechtse hand, linkerhand, handpalm naar beneden, handpalm omhoog, hand met wijsvinger en duim gekruist, wijsvinger wijzend naar de kijker, samen met een update van de handdruk emoji.

Meldingen voor persoonlijke automatiseringen uitschakelen

Voor persoonlijke automatiseringen die zijn ingesteld in de app Snelkoppelingen, is er een nieuwe optie “Melden bij uitvoeren” waarmee je meldingen voor geactiveerde snelkoppelingen kunt in- of uitschakelen. Met deze optie kun je ervoor kiezen dat je geen melding krijgt wanneer een snelkoppeling wordt geactiveerd, iets wat niet mogelijk was met eerdere versies van ‌iOS 15‌.

Apple Card-widget

Er is nu een Apple Card-widget, die kan worden toegevoegd aan het startscherm. De ‌Apple Card‌-widget toont je huidige saldo en je dagelijkse uitgaven in verschillende categorieën.

iCloud-sleutelhanger notities

Gebruikers van de iCloud-sleutelhanger kunnen nu notities toevoegen aan elk wachtwoord, waardoor ‌iCloud‌-sleutelhanger meer in lijn komt met andere opties voor het opslaan van wachtwoorden, zoals 1Password. Op de ‌iPhone‌ en ‌iPad‌ is ‌iCloud‌-sleutelhanger toegankelijk in de app Instellingen onder “Wachtwoorden”.

De iOS 15.4 update wat is er nieuw

Wachtwoord waarschuwingen verbergen in iCloud-sleutelhanger

Apple geeft beveiligings aanbevelingen voor zwakke of gecompromitteerde wachtwoorden die zijn opgeslagen in ‌iCloud‌ Keychain, maar in sommige situaties kun je die wachtwoorden mogelijk niet wijzigen. Als dat het geval is, kun je in iOS 15.4 die waarschuwingen negeren door op de “x”-knop naast de waarschuwing te tikken. De actie verbergt de beveiligings aanbeveling zodat deze niet wordt weergegeven in het hoofdgedeelte.

120Hz-animaties in apps van derden op iPhone 13 Pro

Nadat de iPhone 13 Pro-modellen uitkwamen, merkten gebruikers dat apps van derden niet alle animaties met de volledige 120Hz ProMotion-verversingssnelheid weergaven. Apple zei dat er een Core Animation-bug was die in een toekomstige update zou worden opgelost, en het lijkt erop dat iOS 15.4 die update is. Met iOS 15.4 worden alle animaties in een app weergegeven op 120 Hz voor een veel soepelere en meer gestroomlijnde app-gebruikservaring.

Aangepaste e-maildomeinen

iOS 15.4 breidt de ondersteuning uit voor de aangepaste e-maildomein functie die beschikbaar is voor betaalde ‌iCloud‌+ abonnementen, en voegt een optie toe om een ​​aangepast domein met ‌iCloud‌ Mail rechtstreeks op de ‌iPhone‌ in te stellen. Als je naar Instellingen > Apple ID > ‌iCloud‌ gaat, is “‌iCloud‌ Mail” nu een aanklikbare optie en bevat het een sectie voor het instellen van een aangepast e-maildomein.

SharePlay

In apps die SharePlay ondersteunen, is er nu een optie om het rechtstreeks vanuit het gedeelde blad te activeren.

Aanpassing van tv-app

In het TV-gedeelte van de Instellingen-app onder ‘Voorkeuren’ kun je nu de opties ‘Stilstaand frame’ of ‘Posterkunst’ kiezen voor in de app. Stilstaand Frame toont stilstaande beelden van wat je aan het kijken bent, terwijl Poster Art de hoofdtitel afbeeldingen voor shows of films toont.

Inloggen op de website met wachtwoord

Apple zegt dat de iOS 15.4- en iPadOS 15.4-updates een nieuwe toegangssleutel functie toevoegen waarmee gebruikers zich kunnen aanmelden bij met wachtwoorden compatibele websites en apps met een opgeslagen wachtwoord sleutel. Dat betekent dat je op websites die authenticatie via ‌Face ID‌ of Touch ID mogelijk maken, je kunt authenticeren met een ‌iPhone‌ in plaats van een wachtwoord in te voeren.

De iOS 15.4 update

Nood-SOS

Nood-SOS gebruikt nu standaard de functie Oproep met wacht om een ​​noodoproep te plaatsen. Om een ​​noodoproep te starten, houd je de zij- en volume knoppen ingedrukt totdat het aftellen begint. Daarna zal de ‌iPhone‌ de hulpdiensten bellen. De eerdere vijf keer drukken om een ​​oproepfunctie te starten is ook nog steeds beschikbaar, maar moet worden ingeschakeld in het gedeelte Emergency SOS van de app Instellingen.

Relevante berichten

Comments are closed here.