Mobiele contract verlenging, vanaf wanneer kan dit?


Wanneer je een mobiel abonnement hebt, zit je hier doorgaans 1 tot 2 jaar aan vast. Maar wat ga je doen als het contract afloopt? Kies je weer voor een nieuw abonnement of blijf je bij de huidige? En vanaf wanneer kan je je mobiele contract verlengen?

Vanaf wanneer kan je je mobiele contract verlengen?

Providers bieden de optie om je contract eerder te verlengen. Dit kan meestal tot maximaal 4 maanden voor het einde van het contract. Kijk hierbij wel naar de voorwaarden van je contract, je kunt namelijk extra kosten gaan betalen, zoals het restantbedrag van toestelbetaling, indien van toepassing. Wanneer je kiest voor een contract verlenging, dan gaat deze meestal de eerste dag van de opvolgende maand in na de dag van aanvraag.

Contract verlenging mobiel

Wanneer je kiest voor een vroege mobiele contract verlenging, dan heb je de keuze om eerder voor een mooi toestel te kiezen. De keuze kan je maken als je huidige toestel niet meer functioneert, of je wilt gewoon een sneller toestel. Hou daarbij altijd rekening met de voorwaarden van je huidige provider die vallen onder: contract verlenging mobiel abonnement. Er kunnen namelijk extra kosten komen waar je nog geen rekening mee hebt gehouden.

Afkopen contract

Een andere optie is je contract afkopen. Dit kan je bijvoorbeeld doen als je een mooie actie ziet bij een andere provider waarbij het maandbedrag interessant is. Echter levert dit vaak meer kosten op dan als je kiest voor een vervroegde verlenging. Kies dus liever voor een eerdere verlenging, dit bespaart sowieso veel administratief gezwoeg.

Krediet

Houd rekening met de regels rondom toestelkrediet. Een hogere maandprijs kan ervoor zorgen dat je toestelkrediet bij het BKR wordt geregistreerd. Dit kan grote gevolgen hebben bij het aanvragen van bijvoorbeeld een hypotheek. Neem dit dus zeker in overwege bij je keuze. Een betere keuze is dan om een gedeelte van de nieuwe telefoon bij te betalen.

Relevante berichten

Comments are closed here.