sim-only-abonnement

Waarom je voor een sim only abonnement moet kiezen


Doordat telefoons steeds langer meegaan, besluiten meer en meer mensen om te kiezen voor een sim only abonnement. Je kunt dan dus gebruik blijven maken van je oude telefoon, en betaald alleen nog voor bellen en data. Zo’n sim only abonnement is een stuk goedkoper en daarnaast zijn er tegenwoordig goede sites om Sim-only vergelijken. Alle reden dus om hier in te duiken.

Een sim only abonnement is veel goedkoper dan een abonnement met telefoon. Niet zo vreemd natuurlijk, want je betaald niet voor die telefoon. Je koopt zelf een smartphone, of gebruikt dus je oude, en betaalt alleen voor de MB’s en de belminuten. Een sim only-abonnement met 5GB en 100 belminuten kost je ongeveer €12,- per maand. Zo’n zelfde abonnement met een nieuwe telefoon kan al snel €30,- à €40,- per maand gaan kosten. Reken uit je winst.

Enorm flexibel

Een ander groot voordeel van sim only is dat dit erg flexibele abonnementen zijn. Kom je erachter dat je minder bent gaan bellen? Dan kun je de belminuten zelf omlaag stellen. Daarnaast is het meestal mogelijk om in de periode data bij te kopen als je bundel op is. Dit maakt de kosten erg overzichtelijk en het gebruik makkelijk. 

Snel schakelen met een Sim-only abonnement

Een verhoging van de bundel gaat altijd direct in, een verlaging de volgende maand. Bij sommige providers kun je je bundel alleen verlagen als je een maandelijks opzegbaar abonnement hebt, of wanneer je al buiten je contractperiode bent. Als je veel data nodig hebt omdat je veel op internet zit, kun je ervoor kiezen om een abonnement met onbeperkt internet te nemen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor bellen. 

Elke telefoon kiezen die je wil

Met een sim only abonnement zit je helemaal niet vast aan je telefoon. Waar je bij een abonnement de telefoon eerst af betaald voordat hij van jou is, is dat bij een sim only abonnement dus niet. Of je nou een Iphone 12 wilt of de nieuwste Samsung. Je stopt je simkaart in een andere telefoon en je kunt direct weer verder, met een telefoon die meteen van jou is. Je hebt dus ook keuze uit alle telefoons, niet alleen degene die de provider aanbiedt.

Geen BKR registratie

Als je een abonnement met telefoon afsluit, dan wordt dat gezien als een lening. Als die telefoon 250 euro of meer kost, wat de meeste telefoons minimaal kosten, dan wordt je geregistreerd bij het BKR. Zo’n registratie kan dan effect hebben op het afsluiten van andere leningen, zoals een hypotheek of aankoop van een auto. Een dergelijke lening blijft daarnaast ook nog eens vijf jaar geregistreerd bij het BK. Aangezien je bij een sim only abonnement geen lening neemt, maar een abonnement, heb je niets met zulke vervelende registraties te maken.

Kijk wel goed naar de voorwaarden over verlagen

Let wel op dat je niet zomaar bij elke provider altijd ongelimiteerd kunt verlagen. Bij een vast contract hanteren zij namelijk als ondergrens het aantal belminuten en MB’s zoals je die hebt afgesproken in je contract. Had je oorspronkelijk 5GB bij je contract? Dan kan je niet verlagen naar bijvoorbeeld 2GB. Wel kun je, als je eerst naar 10GB hebt verhoogd, weer terug naar 5GB. Een ander punt om op te letten is dat eventuele kortingen bij bepaalde providers kunnen wegvallen als je je bundel verlaagt.

Relevante berichten

Comments are closed here.