De voor- en nadelen van het afsluiten van een sim only abonnement


Veel gebruikers van smartphones kiezen ervoor om een Sim Only abonnement af te sluiten. Logisch, want een abonnement met Sim Only heeft behoorlijk wat voordelen. Wat kan een Sim Only abonnement jou precies opleveren? En hebben dit soort abonnementen ook nadelen? Of is het alleen maar positiviteit dat de klok slaat met Sim Only?

De grootste drie voordelen van Sim Only als abonnementsvorm

Als grootste pluspunt van Sim Only geldt het feit dat dit type abonnementen tot wel 80 procent voordeliger is dan een regulier smartphone abonnement. Moet je op de kleintjes letten, voorkom een bkr registratie dan door te kiezen voor Sim Only. Er zijn tig smartphonegebruikers met dure abonnementen die, als ze voor Sim Only gekozen hadden, nu zonder bkr registratie hadden gezeten. Ten tweede is een echt pluspunt van een Sim Only abonnement het feit dat je je oude smartphone kunt blijven gebruiken. De vraag of je je smartphone repareren of vervangen moet, is dan snel beantwoord: de keuze voor de smartphone repareren of vervangen is gemakkelijk: repareren is een stuk voordeliger en prima mogelijk in combinatie met Sim Only. En dan nog dit derde en zeer prettige voordeel: Sim Only is een flexibele dienst die maandelijks opzegbaar is. Zo voorkom je dat je  een of twee jaar vastzit aan een betaalde smartphonedienst.

En nog meer voordelen…

De vraag of je de smartphone repareren of vervangen gaat, als je oude toestel kapot is, kan natuurlijk ook beantwoordt worden met: vervangen dat ding! Prettig aan Sim Only is dat je bij de start van dit type abonnement direct kunt kiezen voor een nieuwe smartphonetoestel, waar je vaak een aardige korting op krijgt. Deze optie is prettig, omdat je twee grote voordelen combineert: je hebt én een voordelig nieuwe toestel, én een aantrekkelijk abonnement op basis van Sim Only. Fijn is daarbij natuurlijk dat je zelf kiest welk toestel je wilt hebben. Er is op dit gebied enorm veel keuze, dus je kunt een voor jou perfect toestel uitkiezen voor een scherpe prijs.

De keerzijde van Sim Only: nadelen zijn er helaas ook…

Is het alleen maar hosanna en positief wat de klok slaat bij Sim Only? Nee, helaas niet. Ook deze abonnementsvorm heeft zo zijn eigen nadelen. Nadelig aan Sim Only is dat voor jouw nieuwe toestel het complete bedrag ineens moet betalen en niet gespreid, zoals bij reguliere abonnementen het geval is. Voorkom hier een bkr registratie door te kiezen voor een refurbished smartphone of een wat ouder model, in plaats van een duur nieuwe toestel te kopen met hoge maandelijkse abonnementskosten. Verder moet je bij aankoop van Sim Only in de gaten houden dat het toestel dat je aanschaft simlockvrij is. Zo niet, dan kun je het betreffende toestel niet bij een abonnement met Sim Only gebruiken. Ten slotte nog dit aandachtspunt: als je gesteld bent op snel internet, dan kun je beter niet voor Sim Only gaan. Bij dit soort abonnementen betaal je voor een snelle internet connectie namelijk vaak meer dan bij een standaard abonnementsvorm.

Relevante berichten

Comments are closed here.