Tim Cook; de CEO van Apple


Wie is toch Tim Cook van Apple?

Apple, een bedrijf wat de afgelopen decennia niet meer weg te denken is uit het straatbeeld. Een bedrijf wat groot werd door de komst van de iPod en later iPhone en een bedrijf wat groot blijft door zijn mooie design en de verslaving van zijn gebruikers. We kunnen ons Steve Jobs als oprichter en CEO van Apple nog allemaal herinneren, maar nadat hij in 2004 ziek werd stond er achter de schermen al een nieuwe directeur klaar die langzaam zijn taken over zou nemen en in 2011 was het dan zo ver en werd Tim Cook de CEO van het fruitige miljoenenbedrijf.

Persoonlijk

Op 1 november 1960 werd Timothy Donald Cook, zoals in zijn paspoort te lezen is, geboren als zoon van Donald Cook (een arbeider op een scheepswerf) en Geraldine Cook (huisvrouw) hij heeft ook 2 broers Gerald en Michael. Hij is niet getrouwd en heeft geen kinderen. In 2014 is hij in een column voor Bloomberg Businessweek (een Amerikaans magazine) uit de kast gekomen, door dit publiekelijk te doen wil hij bijdragen aan acceptatie van homoseksualiteit over de hele wereld.

Loopbaan

Voordat Tim Cook in 2011 CEO van Apple werd was hij al sinds 1998 werkzaam bij het bedrijf. In eerste instantie als senior vicepresident voor worldwide operations en vanaf 2007 als COO. Dankzij beslissingen die Cook in die tijd nam steeg de winstmarge op Apple producten enorm. Om hier te komen heeft hij in 1982 een diploma als Bachelor of Science gehaald aan de Auburn University om vervolgens ook nog voor een Master of Business diploma te gaan op de Fuqua School of Business. Deze behaalde hij in 1988. Hij werkte jaren bij IBM, voordat hij overstapte naar Compaq, waar hij niet lang zou blijven omdat hij het aanbod van Steve Jobs aan nam.

Apple

Toen Tim Cook in 2011 het stokje overnam van Steve Jobs hielden veel mensen hun hart vast; wat zou er nu gebeuren met Apple nu er een ander aan het roer kwam te staan? Apple heeft de afgelopen jaren wat kleine flops gehad, denk aan alle boze mensen toen de hoofdtelefoon aansluiting verdween bij de iPhone 7, maar afgezien daarvan heeft Apple ook mooie producten geleverd onder het bewind van Cook. De Apple Watch is een groot succes en ook de budgetvriendelijke iPhone SE doet het prima en hoe slim is het van dit bedrijf om ook een telefoon te maken voor mensen met een kleiner budget?

Het zijn twee verschillende mensen Steve en Tim, maar beide harde werkers en beide met een enorm hart voor het bedrijf. Cook staat nu 6 jaar aan het roer, we zullen zien wat de toekomst nog gaat brengen.

Relevante berichten

Comments are closed here.