Wat is een Ipad Pro?


Ipad en Ipad pro, wat maakt het verschil?

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een tablet in plaats van een gewone laptop of zelfs een vaste computer. Ze worden ook steeds geavanceerder en het wordt makkelijker om de ‘gewone’ dingen die je op je computer wil doen, op de tablet te doen. De nieuwe Ipad en Ipad pro zijn hier goede voorbeelden van. Vooral de Ipad pro heeft echt wel een streepje voor op zijn concurrenten.

Apple pencil

De belangrijkste nieuwigheid aan de Ipad pro ten opzichte van zijn concurrenten (zowel van Apple als andere merken) is de Apple pencil. Een stylus speciaal gemaakt voor Apple producten die wel even wat meer doet dan je stylus van de Action. Het is een makkelijke manier om op een ouderwetse manier notities te maken op je iPad, maar met speciale apps is je tablet ineens een canvas en ben jij een kunstenaar, de nauwkeurigheid van de Apple pencil maakt dat het ook voor professionals een enorme aanwinst is.

Camera

Camera’s zijn ook nog steeds een erg belangrijke toevoeging aan tablets en Apple producten staan bekend om het maken van kwalitatief goede foto’s. Maar een iPad heb je toch minder vaak bij je dan je telefoon en gebruik je vooral voor video bellen, zeker in de professionele wereld een steeds belangrijker communicatiemiddel. Het kost immers geen reistijd, maar toch kun je duidelijker met elkaar spreken dan alleen via de telefoon en het maakt niet meer uit of iemand in dezelfde stad of aan de andere kant van de wereld is. Dankzij de 5 megapixel webcam op de Ipad pro is de kwaliteit waarmee je te zien bent nog beter dan op andere modellen en hoef je niet bang meer te zijn in pixels bij je ontvanger terecht te komen.

Overeenkomsten en nadelen

Of je voor een iPad pro gaat of een andere nieuwe Ipad hangt erg af van je wensen, zo als hiervoor al te lezen is zijn de ontwikkelingen revolutionair. Maar de Pro is wel even meer dan 200 euro duurder dan zijn zusje. Is dit je waard? De batterijduur van beide apparaten is hetzelfde, in het besturingssysteem en formaat zit ook geen verschil, je betaald dus echt voor de Apple pencil en betere camera, iets wat niet iedereen nodig vind.

Relevante berichten

Comments are closed here.