mobiele crypto wallet

Wat is een mobiele wallet voor je crypto currency?


Als je in cryptocurrencies wil gaan investeren, zoals de bitcoin, heb je een zogenaamde crypto wallet nodig. Dit is de plek van waaruit je deze ‘crypto munten’ kunt bewaren, versturen en ontvangen. De meeste gebruikte vorm hiervan is de ‘hardware wallet,’ een klein apparaat, dat je via een USB stick op je computer aansluit. Hier kun je dus niet de bitcoin waarde zien, maar dit is een soort van bankrekening. In die wallet zit jouw zogenaamde ‘private key’ die de hardware wallet nooit verlaat en die ook nooit in aanraking komt met het internet. Tegenwoordig zijn er echter ook genoeg veilige mobiele wallets, wat dat precies zijn, lees je hieronder.

Mobiele wallets voor crypto erg in opkomst

Elke bitcoin transactie moet bevestigd worden, bij gebruik van een hardware wallet, door op de fysieke knoppen op het apparaat te drukken. En mocht je je hardware wallet kwijt raken, kun je door de ingebouwde technologie je wallet altijd herstellen en zo weer bij je bitcoins komen. Er zijn op dit moment meerdere hardware wallets beschikbaar, maar zoals je leest komt er nogal wat bij kijken, vandaar dat de mobiele wallets erg in opkomst zijn, dit is een wallet die je op je telefoon hebt staan.

Een te downloaden app

Een mobiele wallet is een wallet in de vorm van een app voor op je smartphone. Net als elke andere app download je een mobiele wallet gewoon vanuit de appstore of playstore. Met een mobiele wallet ontvang, verzend en beheer je jouw cryptomunten in een handomdraai, net als je gewend bent van een ‘hardware wallet.’ 

Alles zelf beheren vanaf waar je maar wil 

De kracht van cryptocurrency wallets is dat je je coins zelf kan beheren. Je hebt geen derde partij zoals een bank of exchange nodig om je coins op te slaan. Dat geldt voor alle crypto munten. Met een mobiele wallet beheer je dus jouw cryptomunten op je smartphone. De naam zegt het eigenlijk al, het is een soort portemonnee voor jouw coins. Het lijkt hiermee alsof je cryptomunten op jouw telefoon worden opgeslagen. Maar dat is niet het geval. Jouw cryptovaluta staan namelijk altijd opgeslagen in de blockchain. Je kan je wallet zien als een soort sleutelhanger met sleutels waarmee je toegang hebt tot je rekening op die blockchain.

Private key is een reeks getallen

Op het moment dat je een nieuwe wallet aanmaakt, krijg je een sleutel. Dit wordt de private key genoemd. Dit is een enorme reeks getallen en letters, niet handig als je snel een wallet wil aanmaken. Daarom wordt deze private key omgezet in 12 of 24 (hangt af van de wallet) willekeurige woorden. In crypto-taal wordt deze combinatie woorden een zogenaamde ‘seed phrase’ genoemd. Die fungeren eigenlijk als sleutel om te laten zien dat jij de eigenaar bent van bepaalde coins op de blockchain.

Zorg dat je onderzoek doet naar de juiste wallet voor jou

Eigenlijk is een wallet gewoon een handige en gebruiksvriendelijke manier om je coins op de blockchain te bekijken en te beheren. Als je zoekt in de appstore van je iPhone x zie je al gauw dat er veel wallets worden aangeboden. We raden je aan om altijd je eigen onderzoek te doen. Zie je een wallet die je bevalt? Zoek op google naar de wallet en lees een paar reviews door.

Relevante berichten

Comments are closed here.